Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailijat ensimmäisellä tauolla Laihialla

15.06.2013 /

Nikko Laihia Rauhala.jpg

Joni Nikko pisteli huimaa vauhtia menemään EK:lla 1. Kuva: Vesa Rauhala

SM Pohjanmaa Rallista on nyt kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajettu. Kilpailijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä reittiin ja teihin, samoin kokeiltavana olevaan lähtöjärjestykseen, jossa kaksivetoiset lähtevät ensin reitille, ollaan yleisesti tyytyväisiä. Oikeastaan vain muutamien kohdalla ajopaikka on joko parempi tai huonompi, "keskikastin porukalla" kutakuinkin sama kuin yleensäkin.
Enemmän kuin lähtöjärjestyksestä puhetta riitti siitä, että miehet ovat vielä talven jälkeen "ruosteessa". Yksi jos toinenkin valitteli, että ei oikein saanut itsestään parasta irti, nukuksissa olivat ekalla pätkällä. Ja sehän tietysti toi kelloon lisää sekunteja, kun rallin avauspätkä oli noin 25-kilometrinen. Kakkonen sen sijaan oli teknisempi ja haasteellisempi, mutta oli vain hieman alle viisi kilometriä, joten siinä ei paljoa tilannetta voinut paikata.

SM-sarjan ulkopuolinen, ruotsalainen Fredrik Åhlin yllätti meidät kaikki niin sanotusti "housut kintuissa", kun emme osanneet odotella numerolla 41 lähteneeltä kuljettajalta noin kovaa suoritusta. Niin vain kävi, että ruotsalainen oli ykkösellä nopein, Jaro Kinnunen jäi 2,1 sekuntia ja Kalle Pinomäki 3,6. Lindroos oli vasta neljäs, eroa kärkeen seitsemän sekuntia.

Kakkosella Lindroos sai paremmin vauhdin päälle, nyt oli ruotsalaisen taipuminen kaksi sekuntia, mutta Åhlin otti luokassa johtoaseman kahden erikoiskokeen jälkeen. Lindroos on toisena viisi sekuntia perässä ja Kalle Pinomäki 5,5 sekuntia.
SM2-luokassa ei mitään uutta. Marko Mänty johtaa 13,7 sekunnilla ennen Henri Kolsia. Esa Ruotsalainen ja Jussi Vainionpää ovat seuraavina, miesten keskinäinen ero on vain pari sekuntia.

Nelivetoisten luokassa johdon otti laihialainen Joni Nikko, jolle Jarkko Nikara on hävinnyt 3,4 sekuntia. Juha Salo on Nikosta 10,0 sekuntia perässä ja Ari Vihavainen 11,8 sekuntia.

Kilpailun kolmas erikoiskoe lähti juuri käyntiin.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa