Facebook Twitter Email Pinterest

Kinnuselle SM3-luokan korkeimmat pisteet

15.06.2013 / Kinnuselle SM3-luokan korkeimmat pisteet

p-akk-kinnunen.jpg

SM3-luokassa saatiin ulkomaalaisvoitto, kun Ruotsin Fredrik Åhlin ajoi tasaisen tappavaa vauhtia ollen joka pätkällä kolmen joukossa riippumatta, kuka suomalaisista milloinkin ylsi pohja-aikaan. Kahdelle erikoiskokeelle kirjattiin pohja-aika ruotsalaiselle, maalissa voittomarginaali Jaro Kinnuseen oli 4,2 sekuntia. Åhlin ei kuitenkaan sarjan ulkopuolisena täältä SM-pisteitä saa, vaan korkeimmat SM-pisteet SM3-luokassa vie Jaro Kinnunen.

Täksi kauden uuden Peugeotin saanut Kinnunen näyttää kotiutuneen ranskalaiseensa erittäin hyvin ja tämä päivä osoitti, että varmuutta löytyy. Espoolainen oli eittämättä paras suomalainen luokassaan ja kakkossijan myötä korkeimmat SM-pisteet tyydyttivät kovasti.
"Missään tapauksessa päivä ei kuitenkaan ollut helppo. Kalle (Pinomäki) oli koko ajan sen verran lähellä, ettei ollut oikeastaan varaan hellittää vauhtia."
"Ehkä viimeisellä kuitenkin vähän nostin kaasua, halusin täältä SM-pisteitä niin paljon kuin mahdollista. Kausi on vielä pitkä, mennään kisa kerrallaan ja yritetään kerätä pisteitä. Nyt on kuitenkin pakko ajaa testiä, ja erityisesti yrittää saada kuski parempaan iskuun seuraaviin kisoihin", jutteli Kinnunen, joka nousi luokan pistejohtoon.

Kalle Pinomäki alkoi Laihialla tuntua taas samalla taisteluntahtoiselta mieheltä kuin aiempina vuosina. Nyt auto oli kunnossa ja ajo tuntui luistavan. Kolmas sija, mutta noin 15 sekunnin tappio Kinnuselle pistivät miehen mietteliääksi.
"Täällä taas nähtiin, että tässä luokassa taistelu on tosi tiukkaa, virheitä ei saa tulla, muuten menettää sijoituksissa heti. Meiltä kolmospätkä epäonnistui liikaa, siinähän se", kertasi Pinomäki.
"Hauska päivä kuitenkin oli ja oli hienoa ajaa täällä, kun autokin toimi hienosti. Uuden auton saaminen kilpailukykyiseksi vie aina aikansa, ja nyt ollaan harpattu onneksi jo pitkä askel eteenpäin."

SM-sarjan tulokkaista Samuli Vuorisalo ajoi tänään myös kelpo tuloksen. SM3-luokassa tänään neljäs, mutta kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet saivat nuoren miehen myhäilemään.
"Todella tyytyväinen olen. Vaikka hieman ennen kisaa jo ajattelin, että kolmen sakkiin pitää yrittää. Kun se nyt onnistui, ei voi kuin olla tyytyväinen. Eteenpäin on menty ja vauhtia on tullut lisää, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin", lupasi Vuorisalo.

Pohjanmaalle pistejohdossa tullut Joonas Lindroosilla oli tänään huono päivä. Ajo kulki kyllä hyvin, mutta ennen neljännen erikoiskokeen alkua Lindroosin autoon tuli sähkövika, mikä esti ajamisen. Pojat tekivät töitä auton kimpussa ja saivat sen käyntiin ja pääsivät jatkamaan matkaa. Toisesta huollosta Lindroos lähti vielä kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ja ajoi vielä pohja-ajan kummallekin. Maalissa kuitenkin oli pettymyksen aika, kun tuli tieto, että Lindroosin suoritus hylätään 15 minuutin myöhästymisrajan ylittymisestä.

TULOKSIA:
SM3-luokka
1) Fredrik Åhlin-Morten Abrahamsen Ruotsi Ford 48.21,2, 2) Jaro Kinnunen-Mikael Korhonen Espoon UA Peugeot + 4,2, 3) Kalle Pinomäki-Matti Kaasinen Turun UA Renault + 19,8, 4) Samuli Vuorisalo-Eetu-Pekka Hellsten Kyrön Seudun UA/Tampereen UA Ford + 34,7, 5) Henri Haapamäki-Juha Lummaa Sastamalan AU/Nokian UA Citroën+ 56,7, 6) Jori Nousiainen-Tero Rönnemaa Lapinlahden AU/Raision UA Ford + 1.29,8, 7) Joose Kojo-Sami Taskinen Lopen UA/Kesälahden UA Citroën + 1.49,1, 8) Petri Itkonen-Pasi Haataja Tervakosken UA/Tapiolan UA Citroën + 2.52,4, 9) Vesa Lehmussaari-Juha Karjalainen Padasjoen MU/AL Myrskylä + 4.11,1, 10) Max Vatanen-Rami Suorsa Tuupovaaran MK/KR-Team Ford + 8.29,4 (Joonas Lindroosin suoritus hylättiin teknisestä syystä johtuneesta myöhästymisrajan ylittämisestä)

Pistetilanne:
SM3-luokka (kaksivetoiset)
1) Jaro Kinnunen 73 pistettä, 2) Samuli Vuorisalo 65,5, 3) Joonas Lindroos 64,5, 4) Kalle Pinomäki 59, 5) Henri Haapamäki 48,5, 6) Joose Kojo Lopen UA 43, 7) Juho Annala 37, 8) Jori Nousiainen 34, 9) Olli Lahti Nokian UA 31,5, 10) Matias Kauppinen Saarijärven UA 29 pistettä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa