Facebook Twitter Email Pinterest

Sarjajohtaja Juha Salo neljäs Laihialla

16.06.2013 / Sarjajohtaja Juha Salo neljäs Laihialla

Salo&Salminen_Laihia.jpg

Rallin SM-sarjan kesäkausi saatiin vauhtiin Laihialla. Talvikautta hallinneet Juha Salo ja kartanlukija Marko Salminen sijoittuivat kilpailun neljänneksi. Kaksikko kärsi loppupätkillä tekniikkaongelmasta, mikä verotti Mitsubishi-kaksikon matkantekoa.
Rallin voitti kotiteillään ajanut Joni Nikko. Jarkko Nikara oli toinen ja kolmanneksi nousi Ari Vihavainen. Neljännestä sijastaan huolimatta Salo ja Salminen kuittasivat kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet ja autokunta jatkaa edelleen nelivetoluokan kärkipaikalla.

Jo ennen rallin alkua ennakoitiin Nikon olevan kotikisassaan vahva ja kuljettaja hallitsikin kauden neljättä osakilpailua lähdöstä maaliin. Yhtä varmasti kakkospaikasta piti kiinni Nikara. Salo ei pystynyt tänään vastaamaan kärkikaksikon vauhtiin. Ero kuuden erikoiskokeen mittaisen rallin puolivälissä oli kertynyt johtopaikkaan 15,8 sekuntia.
"Valitsimme aamulla alle vääränlaisen renkaan, se olisi pitänyt olla pehmeämpi. En päässyt siihen vauhtiin, mitä olisin halunnut. Auto liiti liikaa ja tuli muutama tilanne, joten se vei luottoa. Ajoin ehkä myös ensimmäisen pätkän väärällä tyylillä. Yritin tulla liikaa linjoilla, eikä edessä startanneet pikkuautot olleet kulkeneet ihan siellä, missä piti", Salo pohti maalissa.

Salo kävi kolmannesta tilasta tiukinta taistelua Ari Vihavaisen kanssa ja oli tässä vahvempi aina päivän neljännelle erikoiskokeelle asti, jolloin Salon ajokista hajosi keskilukko. Salon ja Vihavaisen ero oli toiseen huoltoon tullessa puoli sekuntia jälkimmäisen hyväksi.
Huollossa ei kuitenkaan ehditty tehdä tarvittavaa remonttia, joten Salon ja kartturi Salmisen oli jatkettava ongelman kanssa vielä
viimeiset erikoiskokeet.
"Viimeiset pätkät tulivat ajollisesti ehkä päivän parhaiten, mutta keskilukon puuttuminen totta kai vaikutti. Ajamaan kuitenkin pystyi. Maaliin pääsy oli tärkeää, joten ei tämä sijoitus meille katastrofi ole", Salo sanoi.

Toiseksi sijoittunut Nikara kilpaili SM-sarjan ulkopuolisena, joten Salo ja Salminen kuittasivat kolmanneksi korkeimmat pisteet ja pitävät sarjajohtonsa. Seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa heinäkuun puolivälissä.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa