Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnuselle täysi pistepotti Laihialta

16.06.2013 / Jaro Kinnuselle täysi pistepotti Laihialta

Jaro Kinnunen Laihian SM-ralli.jpg

Ralli SM -sarjan kesäkauden avaus, Laihian Pohjanmaa Ralli, toi Jarospeed-tiimille kaivatun tuloksen ja täyden pistepotin, kun Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen pitivät tiimin tuoreella Peugeot 208 R2 -autolla mitaleista taistelevat kilpakumppanit takanaan.

Kaksivetoiset SM3-luokan ralliautot starttasivat kokeilumielessä ensimmäisenä luokkana reitille kesän avauskisassa. Kinnunen kilpaili kolmosnumerolla, joka oli hänen sarjasijoituksensa talvikauden osakilpailujen jälkeen.
"Positiivinen kokeilu tämä oli, ja kivahan se oli ajaa kilpailijaletkan kärjessä. Joillain osuuksilla oli tietysti pidon kanssa ongelmia", Jaro Kinnunen selvitti.

Laihian osakilpailussa mukana ollut ruotsalaiskuski Fredrik Åhlin ajoi SM-sarjalaisten takana suurella numerolla (41) ja hän pääsi ajamaan puhtaamman tieuran ja paremman pidon avittamana kaksivetoisten nopeimman suorituksen. Åhlin oli maalissa 4,2 sekuntia Kinnusta nopeampi, mutta vieraskuljettaja kilpaili SM-sarjan ulkopuolella, joten Kinnusen autokunta pokkasi rallista täyden pistesaaliin.

Kinnunen jätti toiseksi korkeimmille SM-pisteille ajaneen Kalle Pinomäen 15,6 sekunnin päähän.
"Tuloksellisesti meni loistavasti, mutta aivan täysin en ole tyytyväinen omaan ajosuoritukseen. Hyvää ajoa, mutta ei maksimivauhtiin ylletty. Pienet virheet kun saa karsittua pois, niin kilpailukyky on vielä parempi."

"Täysosuma oli lähellä jo talvikaudellakin, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen se jäi silloin saavuttamatta. Korkeimpien pisteiden ansiosta nousin nyt SM-sarjan johtoon ensimmäistä kertaa urallani. Tästä on hieno jatkaa kautta, mutta tiukkoja kisoja on takuulla edessä jatkossakin."

"Menestyksen hetkellä täytyy kehua koko Jarospeed-tiimiä, joka on tehnyt paljon töitä uuden automme parissa. Kiitokset menevät myös Pekka Siltaselle, jonka kanssa olemme hioneet paljon Öhlinsin alustaa ja saaneet kilpuriin lisää vauhtia ja ajettavuutta", Jaro Kinnunen päätti.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa