Facebook Twitter Email Pinterest

Seuraavaksi Kouvolan O.K. Auto -ralliin 13.7.

02.07.2013 / Seuraavaksi Kouvolan O.K. Auto -ralliin 13.7.

p-akk-vihavainen.jpg

Ari Vihavainen jätti Juha Salon taakseen Laihialla, onnistuuko sama Kouvolassa? Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan toinen kesäkelillä ajettava SM O.K. Auto -ralli ajetaan Kouvolan ympäristössä heinäkuun 13. päivänä. Tässä vaiheessa sarjasta on vielä kolme osakisaa ajamatta. Kouvolan jälkeen elokuun lopussa ajetaan Turussa ja sarja päättyy Tampereelle syyskuussa.

Kesäkuun puolivälissä Laihialla ajettu SM Pohjanmaa Ralli toi uuden osakilpailuvoittajan, kun Laihian Joni Nikko pystyi kantamaan kotikisapaineet ja kukisti muut. Kolme osakisaa tätä ennen voittanut Juha Salo oli maalissa vasta neljäs, edelle ehtivät sarjan ulkopuolisena ajanut Jarkko Nikara ja Salon tämän vuoden kova vastus Ari Vihavainen. Salo ei sijoitustaan paljoa selitellyt, totesi vain, ettei neljäs sija ole mikään katastrofi. Kisan jälkeen kuitenkin saatiin tietoa, että teknisiä ongelmia oli matkan varrella jonkin verran ollut. Tämä ei tietenkään mitenkään laimenna tilannetta SM1-luokassa. Vihavainen on uuden autonsa myötä saanut lisää vauhtia ja on mielenkiintoista nähdä, jatkuuko sama tahti Kouvolassa ja kuinka tämän taisteluparin keskinäinen kisa seuraavaksi käy. Vihavainen on nimittäin 17,5 pistettä Saloa perässä pisteissä kakkosena. Joni Nikko nousi Laihian voiton myötä pisteissä kolmanneksi, eroa Vihavaiseen on 25 ja Saloon 42,5 pistettä.

Alavuden Teemu Asunmaa, joka ennen Laihiaa oli pisteissä vielä kolmantena, koki teknisten ongelmien vuoksi keskeytyksen ja sen myötä sijoitus pisteissä vaihtui viidenteen sijaan. Neljäntenä on kolmas pohjanmaalainen Timo Mäenpää, joka on 1,5 pistettä Asunmaan edellä.

Kaksivetoisten SM2-luokassa Jussi Vainionpäällä on täsmälleen samat ja sama määrä pisteitä kuin Juha Salollakin eli 103,5. Vainionpää voitti kaikki kolme talvikisaa, mutta Laihialla mies ei ollut itseensä tyytyväinen. Kisaa kun kuulemma pitäisi ajaa alusta asti, eikä vain kaksi viimeistä erikoiskoetta, totesi Vainionpää.
SM2-luokan mitaleista käyvät tiukkaa kisaa myös pisteissä kakkosena oleva saarijärveläinen Esa Ruotsalainen ja AKK:n Driver Academyn valmennettava Henri Kolsi. Heidän keskinäinen piste-eronsa on 8,5 pistettä. Kolsi ajoi viime vuonna vielä junioreiden SM-sarjaa, joten Ralli SM -sarjan osakisavoitto jo tässä vaiheessa uraa on loistava suoritus.

Tiukin mitalitaisto käydään kuitenkin SM3-luokassa. Luokka on erittäin tasainen, mihin osittain vaikutti Mikkelissä kanssakilpailijan aiheuttaman suman vuoksi kärkimiesten jäännöspisteille jääminen. Espoolainen Jaro Kinnunen on tänä vuonna tehnyt hyvää työtä ja johtaa nyt pistein 73. Samuli Vuorisalo, Henri Kolsin tapaan sarjan "rookie", on pisteissä kakkosena, mutta Joonas Lindroos on vain 1,5 pisteen päässä kolmantena. Lindroosin pistesaldoa rokotti ensin Mikkelin suma ja Laihialla ajosuorituksen hylkääminen myöhästymisrajan täytyttyä sähköongelman vuoksi. Kouvolassa aina hyvin viihtynyt Kalle Pinomäki on pistenelonen, eroa Lindroosiin 5,5 pistettä.

Kouvolan SM O.K. Auto -ralli alkaa lauantaina 13. heinäkuuta kello 9.01 Tykkimäen moottoriradalta. Huoltoon Tykkimäelle kilpailijat tulevat noin kello 11.30 ja toisen kerran noin klo 15.00. Maaliin Sokos Hotelli Kouvolan Vaakunan pihalle kilpailijoita odotetaan noin kello 17.20. Kilpailussa on yhdeksän erikoiskoetta.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa