Facebook Twitter Email Pinterest

SM3-luokka ensimmäisenä reitille

26.08.2013 /

toffedahlstrom.jpg

Christoffer Dahlström heinäkuisessa SM O.K. Auto -rallissa.

Ralli SM -sarjan viimeistä edellisessä kilpailussa nimeltään SM Ralli Turku ensimmäisinä ensi perjantaina reitille lähtevät kaksivetoisten SM3-luokan kuljettajat. Tapiolan UA Christoffer Dahlström Ford Fiestalla saa liimata autonsa kylkeen numeron 1 ja lähteä piirtämään ajolinjoja muille. SM3-luokan kuljettajat lähtevät reitille käännetyssä pistejärjestyksessä siten, että luokkaa johtava Joonas Lindroos starttaa luokan viimeisenä numerolla 12.

Kaksivetoisten SM2-luokan sisäinen lähtöjärjestys on pistetaulukon mukainen. Luokkaa johtava Jussi Vainionpää ajaa kilpailussa numerolla 14 ja starttaa ruotsalaisen Fredrik Åhlinin, joka on sarjan ulkopuolisena mukana, perään. Tiukasti vielä mitalitaistossa mukana olevat Esa Ruotsalainen ja Henri Kolsi lähtevät ennen Marko Mäntyä. Mänty kuuluu ehdottomasti luokan kovimpiin menijöihin, mutta tekniset ongelmat ovat jättäneet miehen tien poskeen yhtä kisaa lukuun ottamatta.

Nelivetoisten SM1-luokassa pistejohdossa oleva Juha Salo saa autonsa kylkeen numerot 20 ja lähtee luokassaan ensimmäisenä. Ja tutut "rakkaat haastajat" mm. Ari Vihavainen, Joni Nikko ja Teemu Asunmaa lähtevät jälleen yrittämään Salon nujertamista. Kuten varmaan tekee Mikkelin Jussi Tiippanakin numerolla 27.

Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka kaksivetoistenSM3- luokassa aiemmin kilpaillut Kristian Kiviniemi on ehtinyt sopeutua nelivetoisten temppuihin. Turussa parkanolainen esiintyy SM1-luokan Mitsubishi Evo-kympin puikoissa.
"Alkuvuosi on mennyt vähän penkin alle, joten ajattelin jo nyt siirtää katseet ensi vuoteen. Tarkoitus on siirtyä SM1-luokan puolelle, ja kun nyt löytyi auto sopivasti, tehtiin siirtyminen jo nyt", valotti Kiviniemi tilannettaan.
"Pari kuukautta auto on nyt ollut minulla ja pari kisaakin olen jo ehtinyt sillä ajaa. Sijoituin kummassakin toiseksi yleiskilpailussa", kertoo Kiviniemi, jonka lähtönumero Turussa on 43.

SM Ralli Turku alkaa siis perjantaina 30. elokuuta Turun Kauppatorilta kello 20.15. Illan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta ja yötauolle kilpailijoita odotetaan hieman ennen keskiyötä. Ralli jatkuu lauantaina, jolloin vuorossa on vielä viisi erikoiskoetta. Maaliin ja palkintojenjakoon kilpailijoita odotetaan Turun Messukeskuksessa olevaan kilpailukeskukseen noin kello 16.20 alkaen.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa