Facebook Twitter Email Pinterest

SM3-luokka ensimmäisenä reitille

26.08.2013 / SM3-luokka ensimmäisenä reitille

toffedahlstrom.jpg

Christoffer Dahlström heinäkuisessa SM O.K. Auto -rallissa.

Ralli SM -sarjan viimeistä edellisessä kilpailussa nimeltään SM Ralli Turku ensimmäisinä ensi perjantaina reitille lähtevät kaksivetoisten SM3-luokan kuljettajat. Tapiolan UA Christoffer Dahlström Ford Fiestalla saa liimata autonsa kylkeen numeron 1 ja lähteä piirtämään ajolinjoja muille. SM3-luokan kuljettajat lähtevät reitille käännetyssä pistejärjestyksessä siten, että luokkaa johtava Joonas Lindroos starttaa luokan viimeisenä numerolla 12.

Kaksivetoisten SM2-luokan sisäinen lähtöjärjestys on pistetaulukon mukainen. Luokkaa johtava Jussi Vainionpää ajaa kilpailussa numerolla 14 ja starttaa ruotsalaisen Fredrik Åhlinin, joka on sarjan ulkopuolisena mukana, perään. Tiukasti vielä mitalitaistossa mukana olevat Esa Ruotsalainen ja Henri Kolsi lähtevät ennen Marko Mäntyä. Mänty kuuluu ehdottomasti luokan kovimpiin menijöihin, mutta tekniset ongelmat ovat jättäneet miehen tien poskeen yhtä kisaa lukuun ottamatta.

Nelivetoisten SM1-luokassa pistejohdossa oleva Juha Salo saa autonsa kylkeen numerot 20 ja lähtee luokassaan ensimmäisenä. Ja tutut "rakkaat haastajat" mm. Ari Vihavainen, Joni Nikko ja Teemu Asunmaa lähtevät jälleen yrittämään Salon nujertamista. Kuten varmaan tekee Mikkelin Jussi Tiippanakin numerolla 27.

Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka kaksivetoistenSM3- luokassa aiemmin kilpaillut Kristian Kiviniemi on ehtinyt sopeutua nelivetoisten temppuihin. Turussa parkanolainen esiintyy SM1-luokan Mitsubishi Evo-kympin puikoissa.
"Alkuvuosi on mennyt vähän penkin alle, joten ajattelin jo nyt siirtää katseet ensi vuoteen. Tarkoitus on siirtyä SM1-luokan puolelle, ja kun nyt löytyi auto sopivasti, tehtiin siirtyminen jo nyt", valotti Kiviniemi tilannettaan.
"Pari kuukautta auto on nyt ollut minulla ja pari kisaakin olen jo ehtinyt sillä ajaa. Sijoituin kummassakin toiseksi yleiskilpailussa", kertoo Kiviniemi, jonka lähtönumero Turussa on 43.

SM Ralli Turku alkaa siis perjantaina 30. elokuuta Turun Kauppatorilta kello 20.15. Illan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta ja yötauolle kilpailijoita odotetaan hieman ennen keskiyötä. Ralli jatkuu lauantaina, jolloin vuorossa on vielä viisi erikoiskoetta. Maaliin ja palkintojenjakoon kilpailijoita odotetaan Turun Messukeskuksessa olevaan kilpailukeskukseen noin kello 16.20 alkaen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa