Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Kiviniemi nelivetoisten SM1-luokkaan

27.08.2013 /

kiviniemi.jpg

Kaksivetoisten SM3-luokassa tänä vuonna Citroënilla kilpaillut parkanolainen Kristian Kiviniemi teki jo tässä vaiheessa kautta päätöksen ryhtyä keskittymään ensi vuoden Ralli SM -sarjaan. Kiviniemi on saanut kerättyä pisteitä vain Mikkelin SM Vaakuna -rallista helmikuussa sekä heinäkuussa Kouvolassa ajetusta SM O.K. Auto -rallista. Pistesaldo on ennen kauden kahta viimeistä kisaa vain 20 pistettä.
"Alkuvuosi on todellakin mennyt vähän penkin alle. Tarkoitus on joka tapauksessa siirtyä SM1-luokan puolelle, ja kun nyt löytyi auto sopivasti, tehtiin siirtyminen jo nyt", valotti Kiviniemi tilannettaan.

"Aiemmin Ralli SM -sarjassa ajaneelta Petri Lehtovirralta löytyi mukavasti meille auto, joka on nyt pari kuukautta jo ollut minulla. Ihan vain pientä huoltoa autoon on tehty, ja olen parissa kisassakin ehtinyt jo sen kanssa käydä. Sastamalassa ja Imatralla tuli kummastakin kotiintuomisina yleiskilpailun kakkossija", paljasti pari viikkoa sitten 21 vuotta täyttänyt Kiviniemi.

Tokihan Kiviniemi tunnustaa, että paljon on vielä opeteltavaa. Hyvillä mielin mies kuitenkin Turun SM-ralliin lähtee. Lähtönumero on 43, joten vakituisesti SM-kisoja kiertävien lisäksi edelle lähtöluetteloon on sijoitettu myös sarjan ulkopuolisia SM1-luokan kuljettajia.
"Ei se nyt oikeastaan haittaa, kun ollaan tässä opettelemassa vielä nelivedon niksejä.

Kaksivetoisista on tapana aikanaan nousta nelivetoisten SM1-luokkaan. Kiviniemi saattoi nyt tehdä hyvinkin onnistuneen tempun, kun ehtii jo kisaolosuhteissa ajaa kunnon testiä ensi vuoden kilpailuja ajatellen. Ei sitten tarvitse enää harjoitella nelivetoisten temppuja, kun tammikuun lopussa Rovaniemelle lippu heilahtaa kauden 2014 avauskisan kunniaksi.

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa