Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen kotiyleisön edessä

29.08.2013 /

karihamalainen-a.jpg

Kari Hämäläinen ajaa perjantaina ja lauantain Turun SM-rallissa. Turku ei ole isännöinyt SM-rallia vuosikausiin, joten nyt Hämäläiselle tarjoutuu vihdoin mahdollisuus kilpailla kotiyleisön edessä. Ford Fiesta S2000 -autolla ajava Hämäläinen on kotoisin Ruskolta.
"Olen toki ajanut Turun seudulla paljon ralleja viime vuosina, mutta nyt päästään kilpailemaan oikein SM-tasolla. Odotukset ovat kovat ja fiilis korkealla. Todella mahtava tunne kun tietää, että rallireitti kulkee melkein kotiovelta. Mieli on rento. Reitin varrella ja
huoltoalueella on paljon tuttuja sekä yhteistyökumppaneita. Tästä tulee hieno viikonloppu", Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen on kuulunut jo pitkään SM-sarjan vakiokasvoihin. Hän on ajanut läpi uransa huippukalustolla, ja nykyinen Ford edustaa samaa tasoa. Autolla kilpailllaan MM-sarjassa, ja viime vuoden suomenmestaruuskin ajettiin samanlaisella autolla.
"Auto on kyllä viimeisen päälle hieno. Suomen MM-rallissa saimme hyvät kilometrit alle, ja loppua kohti vauhti nousi. Sen pohjalta on hyvä lähteä Turkuun.

Turun SM-rallissa ajetaan perjantaina kaksi erikoiskoetta pimeässä. Se asettaa kuljettajat uuden haasteen eteen. Viimeksi pimeässä on ajettu talvella.
"Mutta on eri asia. Talvella valot näyttävät valkoista lunta, kesällä mustaa pimeää tietä. Se mitä näet, on aivan eri juttu. On kyllä
mielenkiintoista nähdä, millaisia tuloksia etenkin perjantailta tulee. Siellä voi olla yllätyksiä", Hämäläinen miettii.

Rallissa ajetaan myös yksi asvalttierikoiskoe Turkuhallin ja Messukeskuksen ympäristössä.
"Viime vuonna kauden finaalirallissa olin asvalttierikoiskokeella toinen. Asvaltti sujuu ihan hyvin, ja tällainen auto on asvaltilla
omiaan. Tavoitteena voisi olla jopa urani ensimmäinen erikoiskokeen pohja-aika. Koko rallissa tavoite on ehdottomasti viiden nippuun. Se on minimi. Toivottavasti pääsee perjantain jälkeen jatkamaan ehjää suoritusta eikä ole heti alussa yrittänyt liikaa. Kaksipäiväinen ralli on kuitenkin ihan eri kuin yksipäiväinen, vaikka kilometrit olisivat melkein samat, Hämäläinen tuumii.

Hämäläisen kartanlukijana toimii MM-tasollakin pitkään menestynyt Risto Pietiläinen. Kilpailu starttaa Turun Kauppatorilta
perjantai-iltana ja maalintulo on lauantaina Messukeskuksessa. Hämäläinen ajaa kilpailunumerolla 30. Hämäläinen osallistuu myös tiimien suomenmestaruussarjaan, jossa hän on mukana Printsportin joukkueessa. Viime kaudella Hämäläinen ja Printsport saavuttivat SM-pronssia, ja ovat sarjassa nytkin kolmantena.
(teksti: Miiro Koivula)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 74 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 72 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 72 pistettä MäntsMK (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 56 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa