Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen kotiyleisön edessä

29.08.2013 / Kari Hämäläinen kotiyleisön edessä

karihamalainen-a.jpg

Kari Hämäläinen ajaa perjantaina ja lauantain Turun SM-rallissa. Turku ei ole isännöinyt SM-rallia vuosikausiin, joten nyt Hämäläiselle tarjoutuu vihdoin mahdollisuus kilpailla kotiyleisön edessä. Ford Fiesta S2000 -autolla ajava Hämäläinen on kotoisin Ruskolta.
"Olen toki ajanut Turun seudulla paljon ralleja viime vuosina, mutta nyt päästään kilpailemaan oikein SM-tasolla. Odotukset ovat kovat ja fiilis korkealla. Todella mahtava tunne kun tietää, että rallireitti kulkee melkein kotiovelta. Mieli on rento. Reitin varrella ja
huoltoalueella on paljon tuttuja sekä yhteistyökumppaneita. Tästä tulee hieno viikonloppu", Hämäläinen sanoo.

Hämäläinen on kuulunut jo pitkään SM-sarjan vakiokasvoihin. Hän on ajanut läpi uransa huippukalustolla, ja nykyinen Ford edustaa samaa tasoa. Autolla kilpailllaan MM-sarjassa, ja viime vuoden suomenmestaruuskin ajettiin samanlaisella autolla.
"Auto on kyllä viimeisen päälle hieno. Suomen MM-rallissa saimme hyvät kilometrit alle, ja loppua kohti vauhti nousi. Sen pohjalta on hyvä lähteä Turkuun.

Turun SM-rallissa ajetaan perjantaina kaksi erikoiskoetta pimeässä. Se asettaa kuljettajat uuden haasteen eteen. Viimeksi pimeässä on ajettu talvella.
"Mutta on eri asia. Talvella valot näyttävät valkoista lunta, kesällä mustaa pimeää tietä. Se mitä näet, on aivan eri juttu. On kyllä
mielenkiintoista nähdä, millaisia tuloksia etenkin perjantailta tulee. Siellä voi olla yllätyksiä", Hämäläinen miettii.

Rallissa ajetaan myös yksi asvalttierikoiskoe Turkuhallin ja Messukeskuksen ympäristössä.
"Viime vuonna kauden finaalirallissa olin asvalttierikoiskokeella toinen. Asvaltti sujuu ihan hyvin, ja tällainen auto on asvaltilla
omiaan. Tavoitteena voisi olla jopa urani ensimmäinen erikoiskokeen pohja-aika. Koko rallissa tavoite on ehdottomasti viiden nippuun. Se on minimi. Toivottavasti pääsee perjantain jälkeen jatkamaan ehjää suoritusta eikä ole heti alussa yrittänyt liikaa. Kaksipäiväinen ralli on kuitenkin ihan eri kuin yksipäiväinen, vaikka kilometrit olisivat melkein samat, Hämäläinen tuumii.

Hämäläisen kartanlukijana toimii MM-tasollakin pitkään menestynyt Risto Pietiläinen. Kilpailu starttaa Turun Kauppatorilta
perjantai-iltana ja maalintulo on lauantaina Messukeskuksessa. Hämäläinen ajaa kilpailunumerolla 30. Hämäläinen osallistuu myös tiimien suomenmestaruussarjaan, jossa hän on mukana Printsportin joukkueessa. Viime kaudella Hämäläinen ja Printsport saavuttivat SM-pronssia, ja ovat sarjassa nytkin kolmantena.
(teksti: Miiro Koivula)

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa