Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo vahvassa pistejohdossa Turkuun

30.08.2013 / Juha Salo vahvassa pistejohdossa Turkuun

Rallin SM-pisteistä kilpaillaan seuraavaksi Turussa, kun kauden kuudes osakilpailu käynnistyy perjantai-iltana ja jatkuu lauantaina.
Nelivetoisten johtopaikkaa sarjan avausrallista asti pitänyt Juha Salo on kauden aikana tehnyt 22,5 pisteen etumatkan toisena olevaan Ari Vihavaiseen. Suomenmestaruusratkaisu on mahdollista nähdä Turussa. Sitä ennen on kuitenkin suoritettava 90,81 kilometriä varsinaissuomalaisia pikataipaleita virheittä ja ennen kaikkea kilpakumppaniaan nopeammin.

Neljästi kauden mittaan osakilpailuvoittoa juhlinut Salo ja kartanlukija Marko Salminen starttaavat reitille tarkoituksenaan jatkaa kärkivauhdissa. Mestaruusspekuloinnin kaksikko jättää ennen kilpailua muille.
"Pistetilanne ei ole päällimmäisenä mielessä, kun ralli käynnistyy. Katsellaan kilpailun edetessä tilannetta ja mietitään sitten asiaa
uudelleen", kahdeksatta suomenmestaruuttaan metsästävä Salo sanoo.
"Järkevästi on tultava, mutta samalla kaasu pohjassa. Ari ei anna muuta mahdollisuutta", kartturi Salminen ennakoi.

Salo ja Salminen ovat kirjauttaneet nimiinsä voitot Rovaniemeltä, Joensuusta, Mikkelistä ja viimeksi kuusi viikkoa sitten Kouvolasta.
Valmistautuminen kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun on noudattanut samaa linjaa kuin aiemmin.
"Alla on hyvät testit, joissa autoa on saatu joiltakin osin paremmaksi. Kaikki kisavalmistelut on pyritty tekemään niin huolella,
ettei Laihian kaltainen kauneusvirhe pääsisi toistumaan", Juha viittaa Pohjanmaan neljänteen sijaan.

Jos talvikausi oli Salon hienoista ylivoimaa, on kesälle löytynyt vahva kirittäjä Ari Vihavaisesta. Kuskikaksikko varmisti otteillaan
edustamalleen Hannu´s Rally Teamille tiimien suomenmestaruuden jo Kouvolassa. Kymenlaakson kilpailu osoitti myös, ettei lajissa mikään sijoitus ole varma ennen maalilipun heilahdusta. Voittotaistelu kääntyi lopulta pitkään kakkossijaa pitäneen Salon eduksi, kun Vihavainen pyörähti kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella.
"Suuntaan tai toiseen voi tapahtua, se on nähty moneen kertaan. Ari (Vihavainen) on osoittanut sellaista vauhtia viimeisten kilpailujen aikana, että kaiken pitää Turussa osua kohdalleen ja kovaa saa mennä, jotta voitosta voidaan puhua."

Turun osakilpailu avataan poikkeuksellisesti jo perjantaina, jolloin ajetaan illan pimeydessä kaksi erikoiskoetta. Lauantaina jatketaan viiden erikoiskokeen verran. Kesäkauden avauskilpailuun "kokeiluluontoisesti" lanseerattu lähtöjärjestys on voimassa taas Turussa. Tämä tarkoittaa, että Salon ja Salmisen lähtöpaikka on 20 - kaksivetoisten kärkiryhmän takana. Pimeässä ajettavat pätkät ovat autokunnan mieleen, mutta lähtöpaikka selvästi hitaampien kaksivetoisten takana ei niinkään.
"Tämä on riskialtis ratkaisu. Kun pätkä on pitkä ja lähtöväli halutaan pitää lyhyenä, on aika lailla selvää, että tässä otetaan
turhia riskejä. Tämä korostuu entisestään Turussa, jossa ajetaan pimeässä", Salminen kritisoi.
(teksti ja kuva: M. Salonen)

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa