Facebook Twitter Email Pinterest

Timo Mäenpää keskeytti aamun ensimmäisellä

28.09.2013 / Timo Mäenpää keskeytti aamun ensimmäisellä

p-smturku-maenpaa.jpg

Timo Mäenpää ajoi Turun SM-rallissa voittoon, Tampereella tuli keskeytys rallin kolmannella erikoiskokeella ulosajon vuoksi. Kuva Turun kisasta.

SM Castrol-rallin toisen päivän ensimmäinen erikoiskoe on 14,65-kilometrinen. Pohjat sinne ajoi Jarkko Nikara, Viron Karl Kruuda oli toinen.
"Kruudan autosta meni eilisellä kakkospätkällä pakoputki poikki, ei mitään sen kummempaa. Nyt on kaikki taas kunnossa", kertoi aamulla auton huollosta vastaava Printsportin Eero Räikkönen.

Teemu Asunmaa tuntuu SM1-luokassa taistelevan tosissaan pronssimitalista, sillä alavutelainen oli pätkän kolmanneksi nopein, 8,4 sekuntia Nikaraa hitaampana.

Ari Vihavainen oli neljäs, Jussi Tiippana viides ja Juha Salolle kirjattiin pätkän kuudenneksi nopein aika, Nikaraan jäi eroa 13,8 sekuntia. SM-kulta ja SM-hopea ovat Salon ja Vihavaisen kesken jaettavissa, pronssista ovat vääntämässä enää Asunmaa ja Joni Nikko. Asunmaa on hienosti saamassa toiseksi korkeimmat SM-pisteet, kun Nikara ja Kruudat ovat sarjan ulkopuolisia. Nikko on seitsemäntenä tässä vaiheessa, ja kolmas pohjanmaalainen, jolla oli vielä teoriassa mahdollisuuksia pronssille, Timo Mäenpää seisoo erikoiskokeen varrella ja katselee penkalta muiden menoa.
"Ulos ajettiin alkupään sellaisessa nopeassa oikeassa", kertoi Mäenpää.
"Miehet ovat kunnossa, vaikka eilen ykkösellä suoritetun hypyn jälkeen kartanlukija hieman valitteli selkäänsä. Nyt me täällä valitellaan selän lisäksi muitakin paikkoja, mutta uskoisin silti, että autoa tämä ulosajo harmittaa eniten. Sen verran kurjan näköinen se on."

SM1-luokassa Kympin sakkiin tässä vaiheessa kisaa mahtuvat vielä Kristian Kiviniemi, Jari Kihlman ja Tero Röyhkiö, jonka ero kärkeen on jo yli minuutin.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa