Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen voitti, Joonas Lindroos mestari

29.09.2013 /

p-akk-lindroos.jpg
Joonas Lindroos Ioik) ylsi jo kuudenteen mestaruutteensa. Tänä vuonna kartturina toimi Pasi Kilpeläinen.


Ralli SM -sarjan SM3-luokka on koko kauden ollut äärimmäisen tiukka ja kovatasoinen. Joonas Lindroos on koko kauden ollut luokan pistetaulukon kärjessä, joten sarjan päätöskisa Tampereella piti olla vain ns. läpihuutojuttu. Mestaruus oli jo sinettiä vaille valmis.

Espoolainen Jaro Kinnunen, jolla oli teoriassa vielä mahdollisuus jopa SM-hopeaan, lähti tosissaan myös mitalia jahtaamaan. Kinnunen oli Tampereella luokan nopein, eroa kakkoseksi ajaneeseen Henri Tuomistoon kasvoi 24,4 sekuntiin reilun 100 ek-kilometrin aikana.
"Parempaan en nyt pystynyt, silti voittokaan ei riittänyt edes pronssiseen mitaliin, sen verran ristiin pisteet nyt menivät", kertasi Kinnunen, jonka kauden pilasivat muutamat teknisen vian vuoksi sattuneet keskeytykset.
"Helppo kisa oli, toisen päivän pystyin ajamaan kontrolloidusti ja sellaista perusvauhtia. Olisi ollut varaa vielä nostaa vauhtia, jos olisi ollut pakko."

Hieman pettyneen oloinen Kinnunen kuitenkin oli, vaikka voitto tuli.
"Kun SM-kulta meni ohi, ei oikeastaan muilla mitaleilla ollut niin väliä. Olisivathan ne kelvanneet, mutta kultaista lähdin kauden alussa hakemaan", myönsi Kinnunen.

Joonas Lindroosilla oli pieniä teknisiä ongelmia matkan varrella. Viidennellä erikoiskokeella tekniikka petti sen verran pahasti, että aikaa tuhraantui yli kaksi minuuttia muita enemmän ja jämsäläinen putosi luokassa sijalle 12. Lopulta Lindroos ehti nousta yhdeksänneksi, mikä sinetöi Lindroosille jo kuudennen suomenmestaruuden.

Sastamalan Henri Haapamäki taisi olla koko porukan onnellisin mies. Tampereen kisan kolmas sija, mutta toiseksi korkeimmat SM-pisteet Tuomiston ajaessa sarjan ulkopuolisena toivat SM-pronssia.
"Kaikkeni annoin, eikä kaatokaan ollut kaukana. Sekunteja siinä vähän hukkaantui, mutta ei se nyt sijoitukseen vaikuttanut", selvitti Haapamäki.
"Sen jälkeen oli kyllä vaikea kasata itsensä, eikä ajo meinannut lähteä kulkemaan. Onneksi homma sitten kuitenkin päättyi näin. Tämä oli todella hieno päätös kaudelle."

Merimaskussa asuva Samuli Vuorisalo otti SM-hopeaa. Ennakkoon hopeinen mitali näytti melko varmalta, joten Vuorisalo päätti ottaa varman päälle.
"Yritin koko ajan minimoida kaikki riskit, ja ajoin sen mukaisesti. Jos Lindroos olisi keskeyttänyt, olisin nostanut vauhtia ja taistelemaan mestaruudesta."
"En olisi kauden alussa uskonut, että tässä nyt SM-hopeamitalistina seistään. Olen kehittynyt kovasti ensimmäisen SM-kauteni aikana ja on ollut kiva nähdä, että pystyn kärkikuljettajia vastaan taistelemaan", myönsi vasta 19-vuotias Vuorisalo.

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa