Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen päätti kauden osakisavoittoon

30.09.2013 /

SM Castrol-ralli Jaro Kinnunen SM3.jpg

Rallin SM-sarjan seitsemäs ja viimeinen osakilpailu Tampereella päättyi Jaro Kinnusen, kartanlukija Mikael Korhosen ja Jarospeed-tiimin voitonjuhliin kaksivetoisten autojen SM3-luokassa. Kyseessä oli Kinnusen uran ensimmäinen osakilpailuvoitto SM-sarjassa.

Peugeot 208 R2 -kilpurin Suomessa kauden alussa esitellyt Kinnunen oli nyt päätöskisassakin huippuvauhdissa. Hän nappasi luokkansa kärkipaikan jo perjantai-illan pimeydessä ajetulla toisella erikoiskokeella.
"Tuurit olivat kohdallaan heti alussa, kun kävimme nopeassa oikeassa kaarteessa tieltä ulkona. Oli todella onnea, että selvisimme vain pienellä aikahukalla. Huolto sai auton vauriot korjattua, minkä jälkeen ajoimme ilman ongelmia", Jaro kertasi.

Pitkän lauantaipäivän edetessä Espoon UA:n kuski kasvatti eroa takana ajaneeseen tiiviiseen kärkiryhmään. Kolmen pohja-ajan lisäksi Kinnusen muutkin pätkäajat olivat lähellä kärkeä.

Maalissa kuohujuomaa voittajana suihkuttanut Kinnunen vei voiton lopulta 24,4 sekunnin turvin ennen Henri Tuomistoa.
"Tunnelmat ovat tietenkin korkealla. Voitto on ollut todella lähellä jo muutaman kerran. Tämä tulos palkitsee oman tiimini suuren työmäärän, jonka olemme tehneet uuden ralliauton kanssa", Jaro kiitteli.

"Kun kaksi edellistä SM-osakilpailua päättyivät keskeytykseen, emme lopulta päässeet nousemaan sarjassa mitaleille. Pronssi jäi lopulta vain puolen pisteen päähän, mutta se ei oikeastaan nyt edes harmita."

"Kauden päätavoitteeksi asetettiin SM-kulta, jonka saavuttaminen kahden keskeyttämisen jälkeen ei ollut enää mahdollista. Onneksi tämä SM-kausi päättyi komeaan voittoon", Jaro Kinnunen summasi.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa