Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee siirtyy Ralli SM -sarjaan 2014

02.12.2013 /

tokee.jpg

Kotimaan rallikausi 2013 on päättynyt jo tovi sitten, minkä jälkeen Oriveden Seudun UA:n Joonas Tokee on taustajoukkojensa kanssa tehnyt jo päätöksiä ja valmisteluja kohti tulevaa kilpailukautta Ralli SM -sarjassa 2014.

19-vuotias opiskelija onnistui kuluneella kaudella mainiosti sekä tuloksellisesti että hankkimaan lisää kilpailu- ja nuottikokemusta. Junioreiden SM-sarjasta (RSJM) Tokee saavutti viidennen sijan ja hän oli V1600-luokan autoilla ajaneista oman luokkansa paras.
"Kausi oli hyvin opettavainen ja minulle vasta ensimmäinen täysi kausi rallin parissa. Nuotteihin siirtyminen toi oman mausteensa kauden puolivälistä eteenpäin. Tulokset olivat hyvällä tasolla, vaikka välillä oli teknisiä ongelmiakin."

Joonas Tokee Racing Teamissä puhaltaa ensi kaudella uudet tuulet, kun kalustoksi on jo valmistunut uusi Peugeot 208 R2 -ralliauto, joka malli on toinen laatuaan Suomessa.
" Hieman olen päässyt jo uutukaista testaamaan, joten valmistautuminen ensi kauteen on päästy aloittamaan tavanomaista aikaisemmin ja varsin lupaavissa merkeissä. Auto on erittäin hieno ja tosi tasapainoinen ajaa", Tokee kommentoi.

"Kokemusta tämäntehoisesta autosta on vielä vähän, mutta silti siihen oli suhteellisen helppo siirtyä vakioluokan autosta. Teho, vaihteisto ja alustan toiminta ovat jossain määrin jopa ajoa helpottavia tekijöitä siirryttäessä nopeampaan kalustoon. Toisaalta vauhdin kasvu tuo oman haasteellisuuden hommaan."

Joonas Tokeen uusi ralliauto oli viime viikonloppuna Helsingin Menopeli-messuilla näytillä ja siellä riitti auton ympärillä paljon ihmettelijöitä.
"Joulukuun alussa olisi tarkoitus ajaa muutaman päivän harjoitusjakso Pohjois-Suomessa sekä ottaa tuntumaa lumeen ja jäähän uudella autolla. Haluaisin tässä yhteydessä kiittää tämän kauden kaikkia yhteistyökumppaneita sekä muita taustahenkilöitä, jotka ovat olleet mahdollistamassa koko hommaa."

"Hyvien yhteistyökumppaneiden tuki on vielä tärkeämpää lähtiessämme ajamaan yleisen luokan Ralli SM -sarjaa kaudella 2014. Kiitokset haluan lausua myös uuden ralliautoni rakentaneelle Racingpalvelulle sekä hyvälle kartanlukijalleni Jani Salolle", Joonas päättää.
-JS

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa