Facebook Twitter Email Pinterest

Kuljettajien kommentit EK 5:n jälkeen

24.01.2014 /

Ralli SM

Juha Salo: Ravirata oli aikamoista lumipöperöä kun urat oli aurattu täyteen. Voi olla, että Tuohino saa jotain kiinni. Hyvät on olosuhteet, mutta autokin menee tosi nätisti. Toki sekin hyödyttää kun ekana ajetaan ja ei tarvitse sen pölyn kanssa taistella. Kisabensan salliminen toi kyllä ihan uuden ilmeen tähän vehkeeseen. Pitkästä aikaa on todella mukavaa vetää!

Janne Tuohino: Oli pölyä ja Vihavaiselle kävi joku vika tai vastaava, ja kävi meille hyvin sitten kun saatiin pidempi lähtöväli. Rutiini puuttuu ajosta selvästi ja pääsisi auton puolesta paljon kovempaa, mutta mies on vielä vähän ruosteessa. Tämä auto sopii mulle paremmin käteen kuin super-luokan auto. Huomenna jatkuu!

Jarkko Nikara: Vois olla vaikka kuinka kova kisa, mutta ei mene yhtään mihinkään. Tiedä sitten mikä on kun potkua ei riitä. Suhisee kovasti, mutta hepat ei millään meinaa välittyä tietä, jos niitä yleensäkään on tuolla pellin alla.

Riku Tahko: Nyt päästiin vähän juonesta kiinni, mutta koko ajan saadaan parannettua ajoa. Tässä oli tätä viimeistä erikoiskoetta ennen noin tunnin tauko ja rengaspaineet laski aika rajusti ja muutenkin tais vaikuttaa vähän autoon. Mutta nousujohteisesti ollaan tultu tämä päivä.

Joni Nikko: Ei tällä päivällä oikein rallin kanssa ollut mitään tekemistä. Asunmaakin nousi vielä edelle tuossa lopussa. Vaikeata on ja varmaan syytä niin miehessä kuin autossakin. Katotaan mitä saadaan huomiselle, vauhtia pitäisi saada lisää.

Mattias Therman: Kova lumipöly on reitillä, mutta se on kaikille sama. Ei mitään ongelmia, pikkusen tilanteita oli, mutta ne kuuluu lajiin.

Jussi Tiippana: Nyt meni paremmin, kartturi laulaa Cheekiä kabiinissa, niin alkoi kulkemaan! No rehellisesti sanottuna meillä jäi valmistelut tähän kisaan vähän viime tippaan ja näkynyt ehkä ajossa jonkun verran. Salo vetää kyllä ihan kamalaa vauhtia ja ei ole tällä hetkellä siihen kyytiin asiaan. Taistellaan kuitenkin.

Vainionpää: Kyllä oli niin vaikeata tämä iltapäivän lenkki, että ei mitään järkeä. Tosi rikkonaista ja epätasaista ajoa. Ihme, että ollaan täällä. Pitää nyt vähän ruoskia itteensä ja parantaa huomiselle. Toivottavasti saatais hyvä yrkkä varsinkin niille pitkille pätkille.

Mikko Eskelinen: Siikakämässä oltiin vähän katkolla kun oli näkyvyys tosi huono. Jarrutuspaikan missasin ja spinnattiin eikä saatu autoa heti käyntiin. Kartturi kävi sit varottamassa perässä tulevia, ja ennen kuin saatiin hänet vöihin, niin siinä meni jonkin aikaa.

Jussi Vainionpää: Kyllä oli niin vaikeata tämä iltapäivän lenkki, että ei mitään järkeä. Tosi rikkonaista ja epätasaista ajoa. Ihme, että ollaan täällä. Pitää nyt vähän ruoskia itteensä ja parantaa huomiselle. Toivottavasti saatais hyvä yrkkä varsinkin niille pitkille pätkille.

Ville Ruokanen: Pölyä on paljon, mutta sitten kun selkeitä ja vapaita paikkoja, niin ollaan tultu torvet selällään! Toki kun ajetaan hienolla ja kalliilla autolla tuhatta ja sataa, niin alkaa jossain vaiheessa pelottaa. Huomiselle kovaa tsemppiä vaan!

Esa Ruotsalainen: Pölyä oli hirveesti, mutta ei nämä viimeiset pätkät muuten mitään tilanteita tuottanut.

Kaspar Koitla: No problems, only the thing that I didn´t see anything. It´s hard to raise your speed if you don´t have too much experience and lack the visibility on the stages.

Veli-Pekka Karttunen: Pimeys eikä pöly tuonut mitään ongelmia, mutta kun ei ole jarruja, ei ollenkaan! Meni ihan sellaiseksi kaasun nosteluksi tämä vika lenkki.

Jarkko Hosike: Pöly on ikävää, mutta se on kaikille sama. Olisi pitänyt merkata välimatkat tarkemmin nuotituksessa. Huomenna nostetaan vauhtia sitten.

Kristian Kiviniemi: Irtosi turbon laipoista pultit ja mutterit, niin ei ole sen jälkeen meno oikein maittanut tälle autolle! Pitäis olla kuitenkin ihan korjattavissa ja toivottavasti saadaan huomenna ehjä auto reitille.

Janne Eronen: Muuten kivasti tulee, mutta vähän jouduttiin lumitöihiin. Auto meni ihan kokopituudelta hankeen ja siinä tuli sitten sellaset puolen tunnin lapiointitalkoot. Nyt otetaan kuitenkin kaikki kilsat täältä alle mitä saadaan, mutta muuten kisaa ei tarvi paljon ajella.

Karri Marttila: Muuten meni tämä lenkki ok, mutta raviradalla kämmäiltiin. Olen ihan tyytyväinen, mutta ukko on ruosteessa. Huomenna sitten lisää!

Jouko Tiri: Pölyä riitti ja ulosajokin sattu tuohon matkan varrelle. Päästiin kuitenkin omin avuin pois, niin ei siinä mitään. Puskuri meni jossain penkkakosketuksessa säpäleiksi. Huomenna sitten paremmalla yrityksellä!

Niko Veikkanen: Hauskaa hommaa ja koko ajan opitaan uutta! Auto on sen verta erilainen kuin millä on ennen ajanut, niin tässä on aika paljon opiskeltavaa.

Kees Burger: It was a mess! Darkness was really a factor for us and I didn´t find the speed we were looking for. Well, better luck tomorrow!

Joni Mäkelä: Kyllä ihan hyvin tulee, mutta varovaisesti. Kokeillaan huomenna sitten vaikka nostaa vähän vauhtiakin.

Timo Kuivinen: Selviytymisreissu tämä oikeastaan on! Ei nää yhtään mitään kun tuolla pölyssä pusketaan. Ei tällä ole mitään tekemistä rallin kanssa nyt tällä hetkellä. Tuulla sais vähän enemmän, niin leijailis tuo pöly pois. Jarrutuspaikat on erittäin liukkaita ja kerran käytiin kahdellakin pyörällä, mutta siitä selvittiin. Jatketaan taistelua huomenna.

Reijo Heikkilä: Hirveä pöly on ja sit kun ei näe mitään, niin mennään kurvit kirjaimellisesti suoraksi. Ulkoiltiin vähän, mutta päästiin jatkamaan - harjoitellaan!

Sami Taivaloja: Siikakämässä oli valtava lumipöly eikä nähty yhtään mitään. Siinä jossain vaiheessa meidän edestä lähti auto pois, joten saatiin vähän enemmän väliä. Muuten menee hyvin ja huomenna jatkuu.

Kai Penttilä: Pöly on aivan hirveätä! Spinnattiin siinä EK3:lla, mutta pysyttiin kuitenkin tiellä. Mukavaa on kuitenkin ja hauskaa - huomista odottaen!

Vesa Lehmussaari: Ihan mukavasti meni tämä toinen lenkki ja alkaa pikkuhiljaa vauhtikin löytyä. Reitti on fantastinen ja tiet tosi hyvässä kunnossa. Toki siellä on vähän spooria, mutta se kuuluu tähän.

Max Vatanen: Kärsivällinen on pitänyt olla kun ollaan nyt saatu koko ajan edellä ajava kiinni. Vähän harmittaa kun ollut hyvä tuntuma, mutta turha ois lähteä hölmöilemään nyt kun huomenna jatkuu kuitenkin.

Jaakko Lavio: Joku sanoi mulle kun lähdin tänne, että ota nätisti. Nyt kun sitten kaivoin Fiskarsin lapiota takakontista tuolla reitillä, niin aattelin, että niinpä niin. Ei mennyt ihan putkeen.

Ville-Markus Marttinen: Opetellessa menee edelleen kun eilen ajettiin tällä autolla ensimmäistä kertaa. Ajoin vähän toisenlaisella etuvedolla aiemmin, niin nyt on sitten totuttelemista.

Jori Nousiainen: Vähän jonotettiin kolmosella, että päästiin läpi. Ajo sujuu ihan ok noin muuten ja jatketaan huomenna.

Teemu Suninen: Nyt tuli ihan hyvin ja vähän koitettiin nostaa vauhtia. Kolmosella tuli sit aika paha suma ja oltiin kolmas tai neljäs auto siinä. Ihan hyvin on tullut kun vertailee jopa ihan kärkikavereihin.

Henri Kolsi: Monta muuttujaa oli nyt tällä lenkillä! Oli sumaa kolmosella ja sit mentiin perä edellä ojaan nelosella. Kiitos vaan katsojille, että nostivat ylös. Täytyy nyt huomiselle saada sitten ehjempi ajo ja pyrkiä nostamaan vauhtia.

Henri Haapamäki: Kolmosella meinasi kulttuurishokki iskeä kun ei nähnyt yhtään mitään. Sitten ajettiin toisen perässä jonkin aikaa ja kun päästiin ohi, niin toki piti sitten ajaa penkkaan. Ihan tyytyväisiä kuitenkin suorituskykyyn tällä hetkellä ja huomenna jatkuu!

Matias Kauppinen: Hauskaa on, mutta auto rötää edelleen! Jos huomiseks saatais auto kuntoon, niin kyllä se siitä lähtee sitten. Sähköissä on jotain vikaa, ja koitettiin sitä jo tuossa päivällä korjata, mutta ei sitten saatu korjattua. Huomenna sitten taas yrkkää päälle!

Samuli Vuorisalo: Ajollisesti en ole tyytyväinen, mutta tää on motorsporttia ja maaliin pitää päästä, että pisteet napsahtaa plakkariin. Joonaksen keskeytys toki helpottaa. Nyt on kieltämättä hyvä tuntuma tässä touhussa ja huomenna on monta pätkää, joista tykkään todella paljon, niin on mukava jatkaa.

Hautamäki: Vaikeita erikoiskokeita kun ei näe mitään! Koitettiin vähän vaihdella pätkillä auton omien valojen ja lisävalojen välillä, mutta ei siitä tullut mitään. Ilman pieniä ongelmia meille olis tullut Jyrhämään hirmu aika, mutta se on toki jossittelua. Lindrooksen keskeytys helpotti sen verran, että saatiin vähän väliä tuohon eteen. Huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet. Meillä on hyvä tiimi kun yhteisikä on kartturin kanssa 85!

Joose Kojo: Niin vaihderikas päivä, etten hetkeen muista samanlaista. 1:llä ja 2:lla viihdytettiin yleisöä, EK3 ajettiin mummoja kirkkoon ja nelosellakin sitten taas viihdyteltiin. Muuten vois tulla hyvin, mutta kun ei riitä kädet ajamaan tätä vehjettä. Katsotaan vetreytyykö mies tästä vielä huomiseksi.

Sami Korvola: Kohtuullisesti tulee ja auton vikakin löytyi - kuski! Huomenna sitten parempaa menoa taas.

Topi Tulla: Aika kovaa menee jätkät ja varsinkin Hautamäki. Seluskan kanssa taistellaan ja taisin saada vähän kiinnikin tuossa. Huomiselle on vielä kovat odotukset ja lähdetään kyllä ajamaan ihan kilpaa.

Joonas Tokee: Kolmosella tuli autosuma ja lähdettiin ajamaan sen jälkeen toisen perään hirveässä pölyssä. Huomasin sitten ihan keskellä mutkaa, että pitäis kääntää, mutta en ehtinyt ja ajettiin sitten oikein huolella ulos. Monta kymmentä minuuttia siinä menetettiin ja peli hävittiin kyllä harmillisesti siinä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 34 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Juha Salo / Mikko Markkula 25 pistettä Karkkilan UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 20 pistettä NHD (R5)
4. Juuso Metsälä / Matti Kangas 16 pistettä KeurUA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 13 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa