Facebook Twitter Email Pinterest

Kuljettajien kommentit EK8 jälkeen

25.01.2014 /

Ralli SMTomi Tuominen (00-auto ja Juho Hännisen kartturi Hyundailla): Ihan jees ralli! Hauskaa hommaa tää on. Sen takia haluan ajaa nollaa, kun saa ajaa niin hiljaa kuin haluaa. Ja jos mä oisin kisassa mukana, niin mä ajaisin numerolla sata, jolloin tiet olis aivan eri kunnossa. Lisäksi saadaan ajaa enemmän valoisalla. Suosittelen kaikille karttureille välillä käydä kokeilemassa myös ajamista!

Janne Tuohino: Ei tarvii enää täysillä puristaa, tosin Hanhikoskelle mentiin ihan täysillä attackilla. Sit yhdellä erikoiskokeella sekoilin nappuloiden kanssa ja painoin vahingossa käynnistysnappulaa, ja pelit sammu hetkeksi. Meni sit siinä jonkin aikaa, että sai ajon kasaan. Kaikki OK kuitenkin tällä hetkellä.

Jarkko Nikara: Muuten OK ralli, mutta auto ei mene yhtään mihinkään! Sellaista reipasta nuotintarkastusvauhtia tullaan. Olishan se mukavaa täällä kilpaa ajaa, mutta körötellessä nyt ilmeisesti sitten menee. Tähän tietoon ei olla tulossa Mikkeliin ajamaan.

Karl Kruuda: I´m happy with the last two stages but the first one was bit more difficult. We were caught behind Nikara on one stage and that messed up a bit our driving. I´m aiming still as high as possible.

Riku Tahko: Koko ajan paranee, mukavasti menee. Nikaran ja jopa Tuohinon kanssa pystytään edes vähän taistelee. Ollaan kokeiltu tässä nyt erilaisia alustasäätöjä sun muita virityksiä ja koitettu opetella sitten mihin ne aina vaikuttaa.

Ari Vihavainen: Eilen hävisi lataus autosta ja meillä ei ollut siihen korvaavaa osaa. Nyt se täksi päiväksi retusoitiin, mutta näyttäis taas olevan lataus vähissä. Eipä tässä paljon mistään enää taistella, mutta koitetaan kurvailla maaliin saakka.

Jussi Tiippana: Hanhikoski oli vaikea kun oli joku häikkä autossa. Sen lisäksi rysäytettiin yhestä patista oikein kunnolla ja iskarit otti vissiin vähän osumaa. Toisaalta pitäis toki pitää vauhtia yllä, mutta koitetaan kuitenkin järkevästi kerätä kilsoja alle, ja ehkä vähän pisteitä. Tänään vedettiin kabiinissa Mikael Gabrielia ja Kristiina Braskia ja sit alkoi taas sujumaan!

Joni Nikko: Pari pätkää kun pääsis vielä kunnialla niin hyvä. Vähän on tässä testattu kaikenlaista, mutta varman päälle otetaan tällä hetkellä.

Jussi Vainionpää: Lähti päivä käyntiin kyllä todellakin paremmin kuin eilen. Hanhikoski tuli kohtuu hyvin, mutta ei uskaltanut ihan niin kovaa vetää nopeisiin kuin olisi pitänyt. Sarriolla ajettiin kans vähän väärissä paikoissa liian lujaa ja liian hiljaa taas semmoisissa paikoissa, missä ois pitänyt vaan antaa hanaa.

Mattias Therman: Sen verran paleli aamulla, että ainakin sen puolesta oltiin hereillä. Vähän oli tilanteita tossa aamulla, mutta nyt on tullut sitten jo paremmin.

Mikko Eskelinen: Aamu oli pikkusen haastava. Siirtymällä hävis ahtopaineet autosta ja se on nyt vähän kiusannut meitä tässä koko tän ekan lenkin. Muuten oli ihan hyvää ajamista, mutta auton kanssa annettiin vähän tasoitusta.

Teemu Asunmaa: Kaaduttiin eilen tuolla Siikakämässä ja sitten vedettiin Sarrion viimeisessä mutkassa hankeen. Nyt ajellaan vaan ja kerätään kilsoja.

Esa Ruotsalainen: Koitlan kanssa on ihan hyvä vääntö tällä hetkellä. Tais se päästä tuossa ohikin. Katotaan lähetäänkö taistelemaan sen kanssa vielä sijoituksista. Muuten kyllä on oikein mukavaa ajaa, ja kun saa ns. tuntumaa tähän, niin hyvin kulkee tällä hetkellä.

Kaspar Koitla: Going better than yesterday! There were lots of fast stages which had tricky corners. This is our first time in two years to drive with studs.

Joni Mäkelä: Vähän sillä lailla pitkinpoikin alkoi tämä aamu. Mennyt treenaamalla tuon kartturin kanssa lähinnä tässä.

Kristian Kiviniemi: Ajo menee hyvin, mutta kun auto ei toimi oikein millään. Pakosarjasta puuttuu toiselta puolelta pultti ja vaikuttaa heti kyllä autoon. Koitetaan nyt päästä maaliin.

Juha Sipilä: Jäi pakki tällä kertaa pätkillä käyttämättä, niin hyvinhän tämä menee. Sarrion pätkästä tykkään kyllä ehdottoman paljon. Hienoa on vetää!

Veli-Pekka Karttunen: Koko ajan opitaan, mutta samat jarruongelmat jatkuu mitä eilen oli. Varsinkin noilla pitkillä pätkillä loppuu melkein väkisin jossain vaiheessa jarrut, mutta tämä on motorsporttia.

Jouko Tiri: Ei voi moittia, että ihan mukava päivä ajella. Ihan ei ole löytynyt vielä sitä vanhaa otetta tähän hommaan, mutta saadaan nautiskella kyllä ihan täysillä.

Karri Marttila: Ei mitään isompia murheita ja ajo kulkee ihan hyvin. Tyytyväisiä ollaan tällä hetkellä suoritukseen. Täysillä lähdetään tuolle toiselle lenkille ja lopussa vielä vähän kiristetä

Timo Kuivinen: Paremmin lähti nyt päivä käyntiin kun meinaa jo jonkin verran nähdäkin jotain. Sarriolla vedin yhden risteyksen vähän pitkäksi ja sekoitti pasmat hetkeksi, mutta ihan hyvin silti kulkee. Tämä on jo rallin ajoa eiliseen verrattuna.

Kees Burger: Stages are very fine but driving is not going that good. I don´t have the confidence to push even faster and we´ve some issues with the car. These are of course affecting to our performance at the moment.

Ville Hautamäki: Ei tässä mitään kummempia ja otetaan kyllä jo selvästi varman päälle, oikeastaan otettu kokoajan. Kartturin kanssa sovittiin tuossa, että Heinunkierto vedetään vielä kunnon kisaa, mutta viimeinen tullaan sitten varman päälle. Melkein 3 sek/km saa jäädä muille, että olisi kärkipaikka uhattuna, joten ei tässä mitään paniikkia ole, mutta maaliin pitää toki päästä.

Samuli Vuorisalo: Haapamäki veti aamun ekalla hankeen, niin jäi se taistelu vähän siihen, mutta semmoista tää ralli on. Otetaan nyt varman päälle ja ajetaan maaliin, niin jää hyvä fiilis tästä kisasta.

Joonas Lindroos: Raidetanko meni eilen Siikakämässä poikki ja jouduttiin keskeyttämään. Auto tuntuu nyt huomattavasti paremmalta kuin eilen. Koitetaan nyt ajaa ihan kilpaa ja saada kilsoja alle.

Henri Haapamäki: Hanhikoskella mentiin risteys pitkäksi ja sitten vielä pakitin niin, että jäätiin hankeen kiinni. Kyllä kovaa yritetään vielä loppuun asti, mutta tää on vähän kuin täyttä vesilasia yrittäs viedä juosten tarjottimella heiluen. Läiskyy meinaan suuntaan jos toiseen koko ajan.

Reijo Heikkilä: Piti lähteä aamulla vähän hyökkäämään, mutta saatiin ykkösellä eräs etuvetoauto kiinni ja jäätiin sen perään, joten kyllä tämä leikki taisi olla tässä. Ajellaan nyt maalia kohti.

Matias Kauppinen: Hyvin lähti aamu käyntiin, mutta auto rötää vähän edelleen. Mutta mikäs tässä on kun sijoitus nousee koko ajan kun muut keskeyttää. Ajo maistuu kyllä hyvälle noin muuten tällä hetkellä.

Tuomo Hassinen: Ihan hyvä vauhti ollut nyt päällä. Ilmeisesti harjoitus tekee mestarin kun aika paljon on tässä treenattukin kautta varten. Pikkusen jotain tilanteita oli, mutta ei suurempaa.

Heikki Isomaa: Aivan loistavasti on mennyt päivä! Kilpailunjohdolle isot kiitokset, että mennään nopeusjärjestyksessä - on aivan mahtavaa ajaa!

Sami Taivaloja: Hyvin menee eikä mitään ihmeempiä ole tänään ollut. Kaikki hyvin ja tästä on hyvä jatkaa tuonne toiselle lenkille.

Joose Kojo: Huonosti lähti päivä käyntiin kun Hanhikoskella missattiin risteys ja sammutettiin auto. Tällä hölmöilyllä ihan OK suoritus, mutta täytyy nyt jatkaa harjoittelemista ja kerätä kilsoja.

Kai Penttilä: Kiva on ollut ajaa kun ei ole ollut pölyä tiellä ja tiethän ovat aivan mahtavia. Vähän on nojailtu penkkoihin, mutta ei mitään kummempaa. Hyvin ja varmasti tullaan.

Max Vatanen: Tässä opetellaan kovasti. Nousujohteisesti ajetaan ja koitetaan vähän tehdä vertailua kärjenkin kanssa, mutta kyllä ne menee todella kovaa tällä hetkellä.

Jari Valtaala: Vaihderikas kisa on ollut. Välillä on mennyt tosi hyvin, mutta nyt lähti muun muassa nastat renkaista, joten aika liukasta oli vedellä tuolla pätkillä.

Kari Mäkelä: Meillä meni Hanhikoskella ohajustehostin, niin se teki auton käyttäytymisen vähän hankalaksi.

Topi Tulla: Koitettiin lähteä ihan tosissaan ajamaan EK7:lle. Oli kuitenkin aivan liikaa yrkkää ja meni siinä sitten parikymmentä minuuttia kun ajettiin ulos. Onneksi sattui pari kelkkamiestä siihen lumitöihin avuksi, muuten oltaisiin kyllä jääty sinne. Tämä on tämmöistä välillä.

Janne Seluska: Ihan samaa vauhtia tullaan kuin eilenkin kun erot eteen ja taakse on niin isot. Järkevästi koitetaan tulla, vähän joutui pakkiakin tuossa käyttämään, mutta ihan hyvin menee.

Miikka Vuokila: Eilen meni siirtymällä vetoakseli, niin lähdettiin paremmilla fiiliksillä tähän päivään. Nämä viimesimmät pätkät on mennyt jo ihan hyvin.

Teemu Suninen: Pieniä lämpöongelmia oli aamulla ja vähän oli ajatus hukassa. Ei meinaa uskaltaa luottaa piikkeihin kun pitäis vetää täysillä. Ravirata tuli jo ihan mallikaasti, joten koitetaan parantaa tuonne päivän toiselle lenkille. Meillä on kuitenkin vaan pari sataa kilsaa tällä autolla takan, joten siihen nähden ihan OK.

Henri Kolsi: Ollaan yritetty tulla sillä tavalla kohtalaisesti. Vähän joutui tuolla peruuttamaan yhellä pätkällä, joten siinä menetettiin aikaa. Hyvillä mielillä jatketaan seuraavalle lenkille.

Jori Nousiainen: Kolsin kanssa on suht kova vääntö, joten joutuu ihan ajamaankin. Mukavaa on kun saa ajaa oikein kunnolla kisaa - tykkään!

Petri Itkonen: Eilen osuttiin Aitassa puuhun ja se jäi siihen se homma. Nyt sitten liukastellaan, kun ei alusta toimi yhtään. Ei voi edes sanoa, että on kivaa kun aika mahdoton tuo auto ajaa tällä hetkellä.

Kimmo Linden: Hanhikoskella mentiin vähän ulos. Jarrutettiin itse asiassa siihen aikaisemmin kuin viime vuonna, mutta auto meni liukkaista urista ulos. Eilen koettiin rengasrikko ja sekoitti hieman pasmoja, mutta nyt tulee muuten ihan hyvin.

Jaakko Lavio: Ollaan ajeltu nyt sillä tavalla, niin kuin olisi jo eilen pitänyt tehdä. Rauhallisesti ja opetellen mennään. Eilen lähdettiin vähän turhan kovalla yrkällä ottamaan löysiä pois ja sitten mentiin pitkin penkkoja. Nyt on saatu ajaminen rauhoitettua ja nautitaan nyt loppuun asti.

Joonas Tokee: Kyllä aika paljon mietitytti missä kunnossa tie on tällä lähtöpaikalla. Sitten kun ajettiin hitaampien historic-autojen perässä, niin jouduttiin tekemäään 2-3 ohitusta joka pätkällä. Se on semmosta tämä laji. Ikävää sinänsä tämä tällainen, mutta on mukavaa huomata, että vauhti kuitenkin riittää näissä kahinoissa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa