Facebook Twitter Email Pinterest

Janne Tuohino voitti Arctic Lapland Rallyn

25.01.2014 /

Ralli SM -sarjan osakisa 1/6
Arctic Lapland Rally, Rovaniemi, 24.-25.1.

sm1_podium_jannetuohino.jpg

Kun virolainen Lievestuoreen UA:ta edustava Karl Kruuda kärsi kolmannella erikoiskokeella kanssakilpailijoiden lumipöllystä ja menetti aikaa parin minuutin verran, muodostui Ralli SM -sarjan avauskisan Arctic Lapland Rallin SM1-luokan (Super4) kärkikolmikoksi tuttu suomalaistrio. Janne Tuohinon johdolla ajettiin kaksi päivää Rovaniemen tunturissa. Tuohino meni tänä viikonloppuna kaikille liian kovaa.

"Aika kurvaillessa ja varman päälle tultiin kaksi vikaa pätkää, ei otettu mitään riskejä. Täytyy silti myöntää, että , muutama paikka oli sellainen, että annoin kyllä tulla ihan huolella, kun oli niin makeeta vetää. Tuntuuhan tämä oikein hyvältä kolmen vuoden ajotauon jälkeen", tunnusti Tuohino.

Saarijärveläinen Jarkko Nikara kakkosena taisteli puhdittoman menopelin kanssa eikä pystynyt vastaamaan Tuohinon vauhtiin, mutta piti pintansa kisan kakkosena loppuun asti.
"En osaa tarkalleen kertoa mikä ei oo yhtään kivaa, mutta onneksi sentään pääsimme maaliin", jutteli Nikara maalissa.
"Sitä paitsi, voihan se olla, että kun palkintopytyn saa syliin, murheet unohtuvat ja kakkossijakin maistuu makealta."

Porvoolaistunut Riku Tahko hankki Minin uudeksi menopeliksi tälle kaudelle. Autoon totuttelu vei viimeistä terää alkupuolella, mutta matkan varrella mies sai auton säädettyä aina vain paremmaksi ja meno alkoi maistua.
"Koko ajan paranee, mukavasti menee. Nikaran ja jopa Tuohinon kanssa pystytään edes vähän taistelemaan. Olemme kokeilleet erilaisia alustasäätöjä ja muita virityksiä ssekä koetettu opetella sitten mihin ne aina vaikuttaa" selvitti Tahko lauantain päivähuoltoon tullessaan.

Kahdella viimeisellä erikoiskokeella Tahkolle ilmaantui ongelmia, minkä vuoksi myös Nikaran taistelu kakkossijasta tuli helpommaksi.
"Heinunkierrolla (EK 9/10) mentiin täysillä vasuriin, johon oli vissiin edellä ajaneelta jäänyt jääpaakku keskelle tietä. Ajettiin täysillä siitä yli ja meni jäähdytin rikki. Päästiin jonkin matkaa ajamaan, mutta lämmöt nousivat ja jouduttiin pysähtymään jäähdyttelemään autoa. Harmi homma, kun kuitenkin oli suhteellisen nousujohteinen kilpailu."

Viimeisellä erikoiskokeella Tahko menetti aikaa viisi ja puoli minuuttia toimimattoman auton vuoksi. SM1-luokan kolmas sija vaihtui näin ollen seitsemänteen.

Tahkon vaikeuksien vuoksi kempeleläinen Jussi Vainionpää paranteli sijoitustaan ja nappasi luokan kolmannen sijan. Vainionpää on viime vuoden kaksivetoluokan suomenmestari, joka nyt vaihtoi luokakseen nelivetoisten SM1:n.
"Kyllä ralli on rouheeta hommaa! Meille sattui eilen kaikenlaista murhetta ja muille näköjään tänään. Toki muutamia tilanteita meilläkin tänäänkin, mutta ei sen kummempaa. Nelikkoon vaihtaminen maistuu nyt todella hyvältä", myönsi Vainionpää, jonka ero Nikaraan oli kisan aikana kasvanut jo kahdeksi minuutiksi.

Luokka SM1: 1) Janne Tuohino-Markku Tuohino KR-Team ry Ford 2.08,02; 2) Jarkko Nikara-Timo Hantunen SaaUA/JyvUA Mitsubishi +2.30,4 3) Jussi Vainionpää-Mika Juntunen OUA/KajUA Mitsubishi +4.33,4; 4) Mikko Eskelinen-Arto Kapanen JyvUA/PetUA Mitsubishi +5.40,3; 5) Roland Murakas-Kalle Adler KaUA Mitsubishi +5.42,3

SM-pisteet osakisan 1/6 jälkeen:
SM1: 1) Janne Tuohino 37,5; 2) Jarkko Nikara 30; 3) Jussi Vainionpää 24; 4) Mikko Eskelinen 19,5; 5) Roland Murakas 16,5,

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa