Facebook Twitter Email Pinterest

Ville Hautamäki oli luokassa SM4 täysin pitelemätön

25.01.2014 /

sm4_ss7_villehautamaki.jpg

Vuoden ajotauon esikoistyttären syntymän vuoksi pitänyt Järviseudun UA:ta edustava Ville Hautamäki oli täysin ylivoimainen Arctic Lapland Rallin luokassa SM4 (super2). Hautamäki oli koko kisan nopein kaksivetokuljettaja ja ajoi luokassaan pohjat jokaiselle erikoiskokeelle. Hautamäki ei saanut koko kisan aikana vastusta ja 10 erikoiskokeen jälkeen kakkoseksi sijoittunut järvenpääläinen Joose Kojo jäi yli neljä ja puoli minuuttia.

Ville Hautamäki oli kaksi vuotta sitten SM-hopealla, nyt lienee tavoitteena mitalin kirkastaminen. Voisi luulla, että noin ylivoimaisen ajon jälkeen voitto olisi ollut helppo.

"Koskaan ei ole helppoa, vaikka se siltä näyttäisi. Pitkä ajotauko ja kilometrejä nolla alla, joten siinä mielessä ihan hyvä suoritus", mainitsi Hautamäki.

"Aika selvästi varman päälle otettiin oikeastaan otettu kokoajan. Kartturin kanssa sovittiin, että viimeistä edellinen pätkä vedetään vielä kunnon kisaa, mutta viimeinen tullaan varman päälle. Melkein kolme sekuntia kilometrille saa jäädä muille, jotta olisi kärkipaikka uhattuna, joten ei tässä mitään paniikkia ole, mutta maaliin pitää toki päästä."

Tuomo Hassinen piti kakkospaikkaa hallussaan aina viimeisen erikoiskokeen alkuun asti. Eroa Hautamäkeen oli yli kolme ja puoli minuuttia, takana vaani Joose Kojo minuutin päässä. Jälleen kerran kuitenkin kisan pitkä viimeinen erikoiskoe muutti tuloksia. Kojo onnistui nousemaan kakkoseksi Hassisen ohi.

"Huonosti lähti päivä käyntiin, kun EK:lla 6 missattiin risteys ja sammutettiin auto. Tällä hölmöilyllä ihan OK suoritus, mutta täytyy nyt jatkaa harjoittelemista ja kerätä kilsoja", harmitteli Kojo vielä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta oltuaan vielä Tuomo Hassisesta reilun minuutin päässä.
Maalissa tunnelma oli jo riemukas.
"Pitkästä aikaa on hyvät fiilikset. Koetettiin tulla oikein kunnolla nyt ja se onnistui, joten tyytyväinen voi olla. Kakkossija SM4-luokassa kelpaa oikein hyvin ja siitä on hyvä lähteä parantamaan Mikkeliin, sarjan seuraavaan osakisaan", iloitsi Kojo.

Hassinen sen sijaan ei liikoja iloinnut.
"Ihan hyvät fiilikset kyllä on, mutta vähän harmittaa, kun vaihdelaatikko hajosi tuolla vikalla pätkällä ja oli vain kolmosvaihde käytössä. Kolmanneksi tiputtiin, mutta hyvä tietysti, että päästiin maaliin", totesi Hassinen.

TULOKSIA
Luokka SM4 (super2):
1) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen JärviSUA Honda 2.23.36,0; 2) Joose Kojo-Sami Taskinen TerUA Citroën +4.34,0; 3) Tuomo Hassinen-Heikki Hassinen K-KUA Honda +4.43,3;4) Janne Seluska-Markku Tenhula LakUA/OUA Honda +9.16,9; 5) Kimmo Linden-Pasi Haataja TapUA Honda +14.36,7; 6) Kimmo Immonen-Kimmo Pahkala SuonUA/PetUA Ford +24.09,5

Pistetilanne osakisan 1/6 jälkeen:
SM4: 1) Ville Hautamäki 37,5; 2) Joose Kojo 30; 3) Tuomo Hassinen24; 4) Janne Seluska 19,5; 5) Kimmo Linden 16,5; 6) Kimmo Immonen 15 pistettä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa