Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-ralli alkaa perjantaina suorastaan räjähtämällä!

17.02.2014 /

p-sm-kinnunen1.jpg

Jaro Kinnunen aloittaa kautensa nyt SM Vaakuna-rallista (kuva viimevuotisesta kisasta). Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu Mikkelissä SM Vaakuna-ralli alkaa perjantaina hyvissä ajoin jo ennen ykköserikoiskoetta. Rallin ensimmäinen erikoiskoe ajetaan osittain Mikkelin raviradalla, jonne järjestäjä, Mikkelin UA, on kehittänyt mahtavaa, suorastaan räjähtävää ohjelmaa.

Ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 19.30, mutta jo ennen sitä Mikkelin Raviradalla on luvassa mahtavaa ja uskomatonta ohjelmaa, kun Duudsonien "Live Stunt Show" räjähtää käyntiin. Samalle näyttämölle on päässyt myös mäntyharjulaisten hurjapääjoukon TTR ensimmäinen live-esitys. Nähtävää ja ihmeteltävää riittää koko perheelle.

Raviradalla on hyvät palvelut ja lämmin katsomo. Vaikkei nyt ole kovaa pakkasta luvassa edellisten vuosien tapaan, on ohjelmaa sekä ralliautojen suorituksia miellyttävä seurata kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa.
Liput raviradalle maksavat aikuisilta 15 euroa, lapsilta (7-12-vuotiaat) 10 euroa. Perhelipun (kaksi aikuista ja kaksi lasta) saa 40 eurolla.
Kilpailijat lähtevät perjantaina reitille Kasarmin Kampukselta (Mikkelin AMK) kello 18.45 ja ovat ensimmäisen erikoiskokeen startissa kello 19.30 alkaen. Ensimmäisen erikoiskokeen, jonka yhtenä osana on siis raviradan osuus, jälkeen kilpailijat käyvät huollossa. Yötauolle Mikkelin Toriparkkiin kilpailijat siirtyvät huoltotoimien jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina Mikkelin Torilta kello 11.01, maaliin kilpailijoita odotellaan noin kello 17.30. Rallissa on seitsemän erikoiskoetta.

Rallia on Mikkelissä helppo seurata Ralliradion parissa, normaalin 105,3 MHz:n lisäksi myös netin välityksellä, vaikka toisella puolella maapalloa. Klikkaa siis näille sivuille ilmaantuvasta linkistä ja olet ajan hermolla. Perjantaina kello 18.30 alkaen, lauantaina lähetys alkaa kello 10.00.

Rallin jälkeen Sokos Hotelli Vaakunassa pidetään Rally-Partyt, jonka bilebändinä esiintyy Lipsaset. Liput 10 euroa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa