Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Tokee hamuaa kärkiryhmään Mikkelissä

20.02.2014 /

Tokee.jpg

Oriveden Seudun UA:n 19-vuotias Joonas Tokee kilpailee viikonvaihteessa Mikkelissä vasta toista kertaa uudella autollaan SM-tasolla, kun Ralli SM -sarjan pisteitä on jaossa perinteisessä Vaakuna-rallissa. Kilpailu käynnistyy jo perjantai-iltana yhdellä erikoiskokeella ja lauantain ohjelmassa on kuusi pitkää pikistä.

Mikkelin alueen tiet ovat tunnetusti hienoja ja vaativia. Sarjatulokas Tokeelle tiestö on uutta, mikä asettaa omat vaatimuksensa myös perjantain nuotitusjaksolle. Nuorukainen on tehnyt talven aikana runsaasti nuotitusharjoituksia kokeneen kartanlukijansa Jani Salon kanssa.
"Nuottiin ollaan saatu muutamia hyviä parannuksia ja koko ajan ollaan hiottu sitä parempaan suuntaan", Joonas Tokee kiitteli.

AKK:n valmennusryhmään kuuluva Tokee suoritti ennakkovalmistelut alkuviikolla Jämsässä. Rallivalmennusryhmän leirillä oli ohjelmassa sekä nuottitreeniä että ajoharjoitteita.
"Vähäluminen talvi on asettanut kaikille omat haasteensa, eikä kilometrejä ole nyt lähiviikkoina kertynyt kovin paljoa. Nuottia voi toki harjoitella keleistä riippumatta. Lisäksi aikani on kulunut melko tiiviisti kouluhommia tehdessä ylioppilaskirjoitusten vuoksi."

"Uusi ralliautoni, Peugeot 208 R2, on huollettu perusteellisesti kauden avauskisan jälkeen. Tulevaan Mikkelin osakilpailuun on tarkoitus lähteä ajamaan omaa suoritusta. Uskon, että kaiken mennessä hyvin taistelemme kyllä SM3-luokan kärkisijoista.

"Keliä tietenkin toivoisi enemmän talvisempaan suuntaan, ettei tarvitsisi sorapinnalla ajaa. Pientä pakkasta rallin ajaksi taitaa olla sentään luvassa", Joonas Tokee ennakoi.
(teksti ja kuva: Jarno Saari)

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa