Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Nikara: Kruuda kova haastaja Mikkelissä

21.02.2014 /


Kuva: Toni Ollikainen

Tänään perjantaina käynnistyy Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu Mikkelissä. Kilpailussa ajetaan neljässä luokassa SM-pisteistä, lisäksi tiimit kamppailevat omasta SM-pistepotistaan. Mikkelin kisa alkaa perjantai-iltana, ja jatkuu lauantaina. Maalissa ollaan lauantai-iltana puoli kuuden tietämillä.


SM1-luokkaan Mikkeliin ilmoittautuneista pistejohdossa on Saarijärven Jarkko Nikara. Kovia haastajia on viivalla useita, mutta niistä ehkä kovimmassa iskussa pari viikkoa sitten Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Karl Kruuda: - Kruuda on vahva, kun sai Ruotsissa niin paljon kilsoja alle ja hyvän tuloksen, Nikara tietää.

Nikara itse sijoittui edellisessä SM-osakilpailussa kakkoseksi Janne Tuohinon jälkeen kärsittyään läpi kisan autonsa tehottomuusongelmista. Niistä on nyt onneksi päästy.
- Meillä oli ahtopainepuolella klemmari löysällä, joten isosta viasta ei ollut kysymys kun se sitten kisan jälkeen viimein löydettiin. Nyt on kuitenkin klemmarit kiinni. Testiä on ajettu jokunen kymmenen kilometriä, ja kaikki toimii, Nikara kertoili.

Nikara pitää keliolosuhteita yhtenä Mikkelin kisan ratkaisevista tekijöistä. - Tiet menevät soralle. Se onkin sitten siitä kiinni, miten saa renkaat kestämään. Kisastrategiaa on mietittävä siltä kantilta, että ottaisiko esimerkiksi kaksikin varapyörää mukaan.

Yleiskilpailun osalta haastaja saattaa löytyä oman luokan ulkopuoleltakin. - Kyllä se Juha Salokin menee kovaa, Nikara haluaa muistuttaa. Hallitseva Suomen mestari Salo ajaa tänä vuonna eri luokan pisteistä, (SM2), mutta kauden avauksessa nähtyjen otteiden perusteella saattaa hyvinkin "paikata hanskalla" sitä minkä auton ominaisuuksissa ehkä häviää. Luokan SM1-autot ovat nelivetoisia, kilpureiksi erityisesti rakennettuja "R"-autoja, kun taas luokassa SM2 ajetaan nelivetoisilla tuotantoautoihin pohjautuvalla kalustolla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa