Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Nikara: Kruuda kova haastaja Mikkelissä

21.02.2014 /


Kuva: Toni Ollikainen

Tänään perjantaina käynnistyy Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu Mikkelissä. Kilpailussa ajetaan neljässä luokassa SM-pisteistä, lisäksi tiimit kamppailevat omasta SM-pistepotistaan. Mikkelin kisa alkaa perjantai-iltana, ja jatkuu lauantaina. Maalissa ollaan lauantai-iltana puoli kuuden tietämillä.


SM1-luokkaan Mikkeliin ilmoittautuneista pistejohdossa on Saarijärven Jarkko Nikara. Kovia haastajia on viivalla useita, mutta niistä ehkä kovimmassa iskussa pari viikkoa sitten Ruotsin MM-rallissa WRC2-luokan voittanut Karl Kruuda: - Kruuda on vahva, kun sai Ruotsissa niin paljon kilsoja alle ja hyvän tuloksen, Nikara tietää.

Nikara itse sijoittui edellisessä SM-osakilpailussa kakkoseksi Janne Tuohinon jälkeen kärsittyään läpi kisan autonsa tehottomuusongelmista. Niistä on nyt onneksi päästy.
- Meillä oli ahtopainepuolella klemmari löysällä, joten isosta viasta ei ollut kysymys kun se sitten kisan jälkeen viimein löydettiin. Nyt on kuitenkin klemmarit kiinni. Testiä on ajettu jokunen kymmenen kilometriä, ja kaikki toimii, Nikara kertoili.

Nikara pitää keliolosuhteita yhtenä Mikkelin kisan ratkaisevista tekijöistä. - Tiet menevät soralle. Se onkin sitten siitä kiinni, miten saa renkaat kestämään. Kisastrategiaa on mietittävä siltä kantilta, että ottaisiko esimerkiksi kaksikin varapyörää mukaan.

Yleiskilpailun osalta haastaja saattaa löytyä oman luokan ulkopuoleltakin. - Kyllä se Juha Salokin menee kovaa, Nikara haluaa muistuttaa. Hallitseva Suomen mestari Salo ajaa tänä vuonna eri luokan pisteistä, (SM2), mutta kauden avauksessa nähtyjen otteiden perusteella saattaa hyvinkin "paikata hanskalla" sitä minkä auton ominaisuuksissa ehkä häviää. Luokan SM1-autot ovat nelivetoisia, kilpureiksi erityisesti rakennettuja "R"-autoja, kun taas luokassa SM2 ajetaan nelivetoisilla tuotantoautoihin pohjautuvalla kalustolla.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa