Facebook Twitter Email Pinterest

Nuorelle lupaukselle palkinnoksi WRC3-auto Neste OIl Ralliin

21.02.2014 /

sm3_ss7_samulivuorisalo.jpg
Kuva: SM3-luokan SM-pistekärjessä oleva Samuli Vuorisalo on hyvissä asetelmissa WRC3-palkinnon osalta.

SM3-luokassa on sarjan alkukaudesta isot panokset. Luokkaa ajetaan kansainvälisten R1- ja R2-luokitusten autoilla, ja erityisesti tähän luokkaan kerääntyvät ralliautoilun lupaavimmat nuoret. Kiinnostusta lisää AKK Sports Oy:n junioripalkinto: WRC3-luokan kalusto testi- ja kisarahoituksella omaan MM-ralliimme Jyväskylään heinä-elokuun vaihteessa. Luokkaan osallistuvat 25-vuotiaat tai sitä nuoremmat kisaavat palkinnosta SM-sarjan neljässä ensimmäisessä osakilpailussa.

Kesäkuussa luokan viiden kärkeen yltäneet nuoret kutsutaan testeihin, joissa valitaan palkinnon saaja. Testejä seuraa huippu-urheilun asiantuntijoista koottu raati ja tilaisuudessa testataan nopeutta sekä kuntoa monella tapaa, samoin motivaatiota ja esiintymistä. Nyt haetaan todellisia tulevaisuuden tähtiä.

Sarjan ensimmäisen osakilpailun jälkeen luokan viiden kärkeen yltäviä ja ikärajan alle jääviä, ovat Samuli Vuorisalo, Henri Haapamäki, Henri Kolsi ja Max Vatanen. Luokassa on perinteisesti ollut tiukkaa ja nuorilla kuljettajilla sattuu ja tapahtuu, etenkin vaikeassa avausosakilpailussa joka oli Arctic Lapland Ralli. Todellisia lupauksia on vielä tungokseksi asti tämän viivan alapuolella. Kärjellä pitää kiirettä, jos meinaa pysyä kiinni elämänsä tilaisuudessa. Mikkeli on siis myös tämän palkintokisan toinen osakilpailu, ja palkinnosta ajetaan vielä maaliskuussa Joensuussa. Ratkaiseva viimeinen osakisa ajetaan kesäkuussa Lapualla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa