Facebook Twitter Email Pinterest

Kilpailijoiden kommentteja EK1 maali

21.02.2014 /

Jani Paasonen (VIP-auto): (juontaja: Jani, ajatko VIP-autoa vain tänään perjantaina) Kysyppä joku toinen kysymys Se on auki ja se on kiinni, ja hieno pätkä oli tulla. Hyvässä jäässä oli tie, eli ei ole kelissä moittimissa.

Niko Veikkanen: Ei kulje ollenkaan, luulen, että meni putsari tukkoon. Mennään katsomaan, mikä on vialla.

Juha Rytkönen: En ole todellakaan tyytyväinen ekaan erikoiskokeeseen. Ranteet on ruosteessa ja nuotissa on niin paljon tekemistä, että meillä loppuu jarrut tätä menoa.

Aki Sandberg: Ei oikein mennyt hyvin, liian varovasti mennään. Nuotissa oli jotain vialla, ei saatu hyvää rytmiä. Varmistellen meni, täytyy löytää lisää vauhtia ja toivotaan, että huomenna on valoisampaa.

Mika Rampanen: Ihan ok, ei mitään virheitä. On tässä vielä huominen päivä aikaa toheloida.

Timo Kuivinen: Melkoiset on ledit keulalla, mutta hyvin ne näyttää ja mukavasti tuli EK1. Vähän oli totuttelemista taas nuottiin ja meni hetken, että uskalsi luottaa niihin. Pito on hyvä ja kun piti vehkeet vaan linjassa, niin ei mitään ongelmia. Tää on mulle joku sadas ralli, taitaa olla luku jo muutamalla ylikin.

Jarmo Mikkonen: Hajos joku turbonletku tai joku, kun jouduttiin köröttelemään tämä eka erikoiskoe. Ei hyvä.

Veli-Pekka Karttunen: Alku meni tosi hyvin, unohin vain laittaa lisävalot päälle! Huomasin vasta kun lähdettiin raviradalta, että ei oo lisävalot päällä kun radalla oli kuitenkin täysi valaistus päällä. Rinkeliautolla tullaan pyöreitä linjoja.

Jarkko Hosike: Oli pientä epävarmuutta alussa, mutta loppu tuli paremmin. Ei ehditty yhtään ajamaan ennen tätä kisaa, joten tämä pätkä meni aivan testatessa.

Kari Hämäläinen: Kyllä se siitä ihan hyvin tuli, oli vähän liukasta. Tällaista tämä on.

Jussi Tiippana: Autossa on jotain vikaa niin ei kulje lainkaan.

Mikko Eskelinen: Auto lämpesi nyt ihan liikaa. Ajetaan ekaa kertaa etanoli-autolla ja auto varotteli lämmöistä jonkun 10 kertaa erikoiskokeen aikana. Täytyy nyt kattoo mikä tässä on.

Jussi Vainionpää: Kaasu meinasi hirttää kiinni, mutta ei tuottanut suurempia ongelmia vielä. Pito on tosi hyvä, ja olisi voinut laskea paljon kovempaa.

Ari Vihavainen: Ei meillä ollut mitään ongelmia. Irtolunta oli tullut paljon kaarteisiin ja se aiheutti liukkautta. Tultiin kuitenkin hyvin läpi ja otettiin varmasti.

@KarlKruuda: It was very slippery and because of Jarkko´s crash I had to slow down a bit.

Juha Salo: No pumppaamisesta huolimatta meni aika hyvin. Luulin, että jäisin päivän tällä pätkällä. Nikara näytti siltä, ettei pysty ulosajon takia jatkamaan.

Joni Nikko: No ensimmäinen pätkä on aina vähän hankala, meinasi olla pari tilannetta, mutta selvittiin säikähdyksellä. Penkka pelasti onneksi. Kaiken kaikkiaan hyvä pito ja mukava pätkä.

Esa Ruotsalainen: Ihan ok, hankala aloitus, mutta ei mitään suuria virheitä. Joitakin paikkoja olisi voinut mennä kovemmin ja päästä rytmiin paremmin, mutta tästä on hyvä jatkaa huomenna.

Kristian Kiviniemi: Ihan hyvin, vaikka pumppailua oli ajaminen osittain. Hieno tie, ja toivottavasti huomenna jatkuu siitä, mihin tämän päivän pätkä loppui.

Teemu Asunmaa: En nyt ihan täysin tyytyväinen ole, en saanut rytmistä oikein kiinni. Päivällä tehty nuotitus tuottaa yleensäkin ongelmia illalla, sillä pimeys tekee pätkästä ihan erilaisen.

Atte Kivioja: Pikkuisen on vielä tutkimista näissä nelivedoissa. Vaatii lisää rohkeutta tällaisella laitteella vetäminen, ja pimeällä ajaminen oli todella haastavaa.

Reijo Heikkilä: Vähän meni pumpatessa EK1. Harjoitellaan kisabensan ja nuottien kanssa ajamista. Kisabensalla saisi tulla reilusti isommalla vaihteella, joten siinä on vähän opettelemista.

Timo Partanen: No vähän varovaisesti kokeiltiin kaikkea. Paljon parannettavaa, mutta ihan hyvä suoritus. Näin tällä kertaa ja toivotaan, ettei huomenna mene jälleen kokeilemiseksi.

Petri Itkonen: Pitkästä aikaa jännitti oikein ajaa kun ei olla metriäkään päästy Tunturin jälkeen ajamaan. Tänään tulee kuokkaan varmaan aivan hirveästi, mutta katotaan huomenna sitten uudestaan.

Teemu Suninen: Muuten meni hyvin, mutta oli hanurista ohitella kavereita tuolla pätkällä. Katotaan huomiseksi jos saataisiin parempi lähtöpaikka.

Jaakko Lavio: Kaukana ojista, keskellä tietä. Oli pieniä ongelmia, mutta ihan hyvin saatiin homma liikkeelle.

Pyry Ovaska: Jotain pientä ongelmaa oli, ei vaan löytynyt vauhtia.

Vesa Lehmussaari: Paremmin nyt meni kuin Tunturi-rallissa yksikään pätkä. Ei tässä kuitenkaan hirveän iloinen voi olla, mutta kiristetään heti huomenna aamulla tahtia ja katsotaan mihin se riittää.

Max Vatanen: Tuli tehtyä kaikki mahdolliset virheet erikoiskokeella. Ei vielä löytynyt rytmiä, mutta huomenna on jälleen uusi päivä.

Matias Kauppinen: Aika vaitonaisesti se lähti, mutta yritettiin paikka paikoin olla rohkeita. Pitää vaan mennä kovempaa, huomenna jälleen paremmalla otteella.

Jaro Kinnunen: Periaatteessa meni ok, mutta kisatauko näkyy kyllä. Positiivisesti olen kuitenkin yllättynyt vauhdista.

Joonas Tokee: Ihan jees, vielä on tuntuma aika hakusessa, eivätkä jarrupaikat meinanneet löytyä. Moottorikin vaihdettiin viime yönä ja oli muutakin hämminkiä.

Henri Haapamäki: En osaa sanoa, ei pysty vielä luottamaan yhtään tuohon pitoon. Katsotaan, mikä on aika.

Jarkko Nikara: Meiltä hävisi lisävalot erikoiskokeen aikana, ja vain yksi valo jäi palamaan. Siinä pimeydessä tuli sitten yksi risteys täysin silmille ja puskettiin vaan suoraan ulos. Samalla taittui pyörä alle. Risteyksestä oli joku muu ajanut suoraksi jo ennen meitä ja yksi ajoi myös meidän jälkeen. Tukivarsi ja vetoakseli ovat hajalla, ja koitetaan nyt tutkia, että päästäänkö huomenna jatkamaan.

Samuli Vuorisalo: Ehkä vähän liikaa oli yritystä eikä ollut niin hyvä aloitus kuin toivoin. Ei saanut tasaisuutta ja siistiä ajoa: intoa oli liikaa.

Ville Hautamäki: Kyllä matkalla näytti muutamia autoja olleen, mutta en tunnistanut kuin Kolsin. Uusi laatikko vaatii totuttelua, meinaa mennä vääriä pykäliä päälle.

Joose Kojo: Kurkkukipu teki tilanteesta vähän hankalan, mutta kyllä tämä tästä menee.

Tuomo Hassinen: Pito oli hyvä, mutta meno vaatii lisää rohkeutta. Huomenna pitää luottaa autoon enemmän.

Janne Seluska: Ihan ok aloitus, otettiin rauhassa, että päästään huomennakin ajamaan. Tykkään pimeässä ajamisesta, että tässä ois voinu vaikka toisenkin pätkän laskea menemään. Hyvillä mielin huomiseen.

Jarkko Savolainen: Pätkä meni ihan mukavasti ja totutellessa uuteen autoon. Linden oli ajanut ulos, mutta eiköhän se siitä vielä.

Topi Tulla: Ei oikein tule. En meinaa uskaltaa luottaa tuohon nuottiin, kun on niin vähän kokemusta. Yksi hyppy meni vähän pitkäksi tuossa, mutta ei mitään kummempia.

Kimmo Linden: Mä katsoin, että tie loppuu ja luulin nuotin olleen väärä. Välillä kun pimeällä ajaa niin ei pysty keskittymään nuottiin ja sitten käy tällä tavalla, harmittava ulosajo.

Tomi Vilenius: No onhan tuo haasteellinen erikoiskoe ja pienet testikilometrit verotti suoritusta. Ihan samanlaista pimeässä on ajaa kuin valoisassakin, ei sillä ole minulle juurikaan merkitystä.

Sami Sundell: Hyvin lähti käyntiin sinänsä, mutta lisävalot reistaili heti lähdöstä asti. Tykkään kyllä ajaa pimeässä, mutta tietysti se vähän hankalaa on ilman lisävaloja. Huomenna on mukavaa päästä laskemaan valoisaan.

Ville Tannermäki: Ihan kohtuullisesti meni, alussa käytiin vähän pihalla pikkutien puolella. Opettelua auton kanssa, mutta kyllä tämä vähitellen lähtee kiristymään huomenna.

Laura Suvanto: Päästiin maaliin, joten se on aina positiivista. Vähän pompattiin yhessä kohtaa ja mentiin hieman ojan puolelle, mutta ei mitään kummempaa. Nuotituksessa piti tietysti aiemmin tällä viikolla ottaa huomioon, että tehtiin valoisalla pimeälle nuotteja. Huomiseen jatketaan hyvillä fiiliksillä.

Jyrki Peltonen: Ihan mukavat mietteet: ensimmäinen ralli etuvetoautolla eikä olla tällaisella autolla harjoiteltu yhtään. Siitä huolimatta nautittiin ja valoisassa on vielä mukavampi vetää huomenna.

Lasse Lahikainen: Nuotti oli hakemista ja olen ajanut todella vähän tällä autolla. Tässä vaiheessa vielä tyydyttää jollakin tavalla, mutta tuntuman puute saa hieman epävarman fiiliksen aikaan.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa