Facebook Twitter Email Pinterest

SM Itäralli on myös alle 25-vuotiaille (R1/R2-autot) NEZ-osakisa

25.02.2014 /

Tokee.jpg

Niin halutessaan ja ilmoittautuessaan viimeistään keskiviikkona 26.2. AKK:n Henrik Frankille myös Joonas Tokee voi osallistua SM Itärallin NEZ Junior Rally Championship -sarjaan pisteitä keräämään.

Joensuun SM Itäralli on uuden NEZ Junior Rally Championship -sarjan kauden 2014 avauskilpailu. Sarja on tarkoitettu alle 25-vuotiaille R2- ja R1-autoilla kilpaileville kuljettajille. Sarjassa ajetaan kaudella 2014 neljä osakilpailua, jotka ovat seuraavat:

8.3.2014 SM Itäralli, Joensuu (lumi)
18.-19.5. Talsi Rally, Latvia (sora)
5.-6.9. East Swedish Rally, Ruotsi (sora)
31.10-1.11. Rally Denmark, Tanska (asfaltti)

Sarjaan ei ole erillistä ennakkoilmoittautumista, vaan lähtökohtaisesti kaikki osakilpailuihin ja ko. luokkaan osallistuvat alle 25-vuotiaat kilpailijat keräävät myös NEZ JRC -pisteitä, mikäli he ilmoittavat halukkuudestaan pisteiden keräämiseen AKK:lle sähköpostilla henrik.frank (at) autourheilu.fi viimeistään keskiviikkoon 26.2.2014 klo 16.00 mennessä.
Muun kuin AKK:n myöntämällä kilpailijalisenssillä kilpailevat, luokkaan SM3 ilmoittautuneet kilpailijat keräävät automaattisesti NEZ JRC -sarjan pisteitä. Sarjan loppupisteisiin pääsyn edellytyksenä on osallistuminen vähintään kahteen sarjan osakilpailuun kauden aikana.

Mikä NEZ JRC ?
NEZ JRC - Nuorille uusi kansainvälinen rallisarja. FIA:n pohjoisen alueen, NEZ (North European Zone), rallimestaruudesta on kilpailtu jo useita vuosia, mutta valitettavasti useissa maissa sarjan näkyvyys ja arvostus ovat jääneet lähes olemattomiksi. Rallin NEZ-työryhmä kokoontui pohtimaan sarjan tulevaisuutta syksyllä 2013 ja päätyi tekemään sarjaan muutoksia, joilla sarjan kiinnostus ja arvostus saataisiin nousuun ennen kaikkea nuorten kilpailijoiden keskuudessa.

Nuorille kuljettajille on uran edetessä ensiarvoisen tärkeää saada kokemusta myös ulkomailla kilpailemisesta, mutta valitettavasti kynnys ulkomailla kilpailemiselle on melkoisen korkea, varsinkin jos kilpailusta saatava vastine jää pelkän kokemuksen hankinnan varaan. Tätä "aukkoa" paikkaamaan luotiin nuorille oma rallisarja Pohjois-Euroopan alueelle, jonka tarkoituksena on madaltaa ulkomailla kilpailemisen kynnystä sekä tarjota nuorille helppo ja kustannustehokas mahdollisuus ottaa urallaan ensimmäisiä askeleita ulkomailla kilpailemiseen.

NEZ Junior Rally Championship -sarja koostuu kaudella 2014 neljästä osakilpailusta, jotka kilpaillaan Suomessa, Latviassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Kilpailuiksi pyrittiin valitsemaan neljä selkeästi erilaista rallia, jonka myötä kilpailijoille tarjotaan mahdollisuus hankkia helposti kansainvälistä kilpailukokemusta, kokemusta erilaisista olosuhteista ja kilpailuista sekä sitä kautta palvellaan heidän urakehitystään.

Kaikki sarjan osakilpailut ovat ennakkotutustuttavia. Ilmoittautuminen sarjan osakilpailuihin tapahtuu jokaisen kilpailun kilpailukohtaisten sääntöjen mukaisesti.

Sarjaan voivat osallistua kaikki alle 25-vuotiaat kansainvälisen kilpailijalisenssin omaavat kuljettajat. Kilpailukalustona NEZ JRC -sarjassa ovat FIA-luokitellut R2 ja R1-autot. Jokaisessa osakilpailussa on näille autoille luokka, joka sisältää NEZ JRC -kilpailijat. Suomen osakilpailussa tämä luokka on SM3.

Käytännössä siis sijoittuminen sarjan loppupisteisiin edellyttää osallistumista vähintään yhteen oman maan ulkopuolella ajettavaan sarjan osakilpailuun. Kauden päätteeksi sarjassa palkitaan kolme parasta NEZ JRC kulta-, hopea- ja pronssimitaleilla. Sarjan säännöistä lisää AKK:n nettisivuilla. Lisätietoja antaa Henrik Frank, 040-534 9977.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa