Facebook Twitter Email Pinterest

21.-22.2. ajetun SM Vaakuna-Rallin tulokset muuttuivat, SM2-luokan voittajaksi Joni Nikko

27.03.2014 /

Vetoomusoikeus hylkäsi Juha Salon ja Hannu´s Rally Teamin vetoomuksen
sm2_ss2_nikko.jpg - pienennetty (Kuva: Joni Nikko kasvattaa Mikkelin voiton myötä pistejohtoaan entisestään SM2-luokassa)
Helmikuun lopussa ajetun SM Vaakuna-Rallin tulokset ovat olleet ehdolliset kilpailusta aina tähän päivään saakka, koska SM2-luokan voittanut ja jälkikatsastuksen jälkeen hylätty Juha Salo tiimeineen teki tuomariston päätöksestä vetoomuksen. Tuloksiin ei tehty muutoksia niin kauan kuin kilpailijan oikeusturvan mukainen prosessi oli kesken. Nyt asia on käsitelty loppuun kansallisen autourheilun korkeimmassa instanssissa, vetoomusoikeudessa ja tulokset muutetaan sen mukaisesti.
(Kuva: Joni Nikko kasvattaa Mikkelin voiton myötä pistejohtoaan entisestään SM2-luokassa)

Helmikuun 21.-22. ajetun SM Vaakuna-Rallin kilpailunjohtaja hylkäsi SM2-luokan voittaneen Juha Salon kilpailusuorituksen jälkikatsastuksen jälkeen. Salon auto todettiin luokitustodistuksen vastaiseksi.

Ralli SM -sarjan ja muiden arvosarjojen osakilpailuiden teknisissä tarkastuksissa eli loppukatsastuksissa tehdään pistokoeluontoisia tarkastuksia autojen sääntöjen ja luokituksien mukaisuuksista. Tarkastettavat autot ja kohteet päätetään tekniikan lajiryhmän toimesta ennen jokaista osakilpailua. Tässä osakilpailussa tarkastukseen valikoitui SM2-luokan autot. R4-luokitusosia käyttäneistä autoista tarkastettiin mm. ovien keventämisen yhteyteen luokitellut ovien sivutörmäyssuojat eli "ovifoamit". Kyseiset osat ovat autossa turvavarusteena ja kyseisten ovifoamien käyttö on pakollista kilpailtaessa R4-ryhmän autolla. Luokkavoittajana myös Juha Salon auto valikoitui loppukatsastukseen ja Salon auton ovissa käytettyjen ovifoamien paino ei täyttänyt luokitustodistuksessa mainittuja minimipainoja. Salon auto todettiin näiltä osin luokitustodistuksen vastaiseksi, muissa tarkastetuissa autoissa ovifoamien minimipainot täyttyivät.

Juha Salo tiimeineen teki kilpailunjohtajan hylkäyspäätöksestä sääntöjen mukaisesti vastalauseen kilpailun tuomaristolle. Tuomaristo käsitteli asian ja hylkäsi vastalauseen.

Tämän jälkeen kilpailijalla on mahdollisuus tehdä tuomariston päätöksestä vetoomus kansallisen autourheilun korkeimpaan tahoon, vetoomusoikeuteen. Näin Juha Salo ja hänen tiiminsä Hannu´s Rally Team tekivätkin ja vetoomusoikeuden päätös asiasta julkaistiin tänään. Siinä todetaan, että tuomariston päätös vastalauseen hylkäämisestä on oikea, joten Juha Salon tulos kyseisestä kilpailusta on hylätty.

Vetoomusoikeuden päätökseen pääset kokonaisuudessaan tutustumaantästä.

SM Vaakuna-Rallin tulokset siis muuttuvat SM2-luokan osalta ja luokkavoittajaksi nousee Joni Nikko. Sarjapisteissä Juha Salo menettää 25 pistettä pudoten kolmen ajetun osakilpailun jälkeen sijalle kuusi, hänen oltuaan sarjassa kolmantena. Juha Salon ohi pisteissä nousevat Teemu Asunmaa, Kristian Kiviniemi ja Reijo Heikkilä. Sarjajohdossa jatkaa Laihian UA:n Joni Nikko.
SM-sarjan pistetilanne (kuuden kärki) ajettujen kolmen osakilpailun jälkeen ovat:
  1. Joni Nikko, LaihUA, 75
  2. Koitla Kaspar, KaUA, 64,5
  3. Asunmaa Teemu, AlavUA, 49,5
  4. Kiviniemi Kristian, ParkUA, 46,5
  5. Heikkilä Reijo, NaSU, 28
  6. Juha Salo, KaUA, 25
Ralli SM -sarja jatkuu Kesäkuun 14. Lapualla ajettavalla Pohjanmaa-rallilla.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa