Facebook Twitter Email Pinterest

SM3: Paikasta MM-ralliin kisaava Henri Haapamäki valmistautuu huolella

10.06.2014 /

sm3_ss1_henrihaapamaki.jpgRalli SM -sarjan kesäkausi käynnistyy Lapuan ympäristössä ajettavalla, sarjan neljännellä osakilpailulla. Kilpailun kierroksia nostaa SM3-luokassa tarjolla oleva huippupalkinto, jonka ratkaisuhetkiä nyt eletään. Luokan viiden kärkeen SM-pisteissä yltävät enintään 25-vuotiaat kuljettajat kutsutaan heti seuraavana päivänä käynnistyvään testisessioon, jossa joukosta valitaan potentiaalisin tulevaisuuden tähti. Hänelle annetaan alle Citroën DS3 R3T -auto Printsport-tiimin ylläpidolla renkaineen päivineen kotimaan MM-ralliin, Neste Oil Ralliin. Vielä yksi testipäiväkin kustannetaan, joten heinäkuun lopun MM-osakilpailussa on tällä kaverilla ehdottomasti näytön paikka.

Henri Haapamäki on valmistautunut huolella

Tällä hetkellä SM3-luokan nuorista korkeimmalla finaaliin oikeuttavissa SM-pisteissä on Henri Haapamäki, jonka valmistautuminen kisaan on vakuuttavaa:

- Tätä hetkeä on kovasti odotettu ja tähän on tähdätty. Olen tehnyt paljon töitä AKK Sportsin tarjoamaa palkintomahdollisuutta varten. Pari kisaa, niin Latvian Talsi-ralli kuin ABC-rallikin on käyty ajamassa, että tuntuma kesäkeleille olisi hyvä. Lisäksi on treenannut nuotitusta, fyysistä kuntoa ja englannin kieltäkin. Kyllä noita olisi tietysti hyvä harjoitella ilman palkintoakin ralliautoilijan uraa varten, mutta nyt kun tähtäimessä on tämä juttu niin olen siitä saanut potkua tekemiseen. Toisaalta, jos käy niin hyvin että palkinnon satun saamaan, niin sittenhän se työnteko vasta alkaa, Haapamäki tietää.

Palkintoon kuuluu AKK Sports Oy:n maksamana yksi testipäivä, mutta Henri Haapamäki on jo ajatellut asiaa pidemmälle.

- Yksi päivä on ihan ok, mutta jos itse pääsen siihen tilanteeseen niin ehdottomasti kyllä alan hakea lisätestimahdollisuutta samanlaisella autolla, että varmasti olisin parhaassa mahdollisessa iskussa Neste Oil Rallia varten.

Neste Oil Rallissa nuori lupaus osallistuu WRC3-luokkaan. Kilpailu on sekä opettavainen että näytön paikka.

- Palkinnon myötä pääsee esille MM-piireissä ja saa itselleen myös medianäkyvyyttä ja nimeään tutuksi niin alan ihmisille kuin yleisöllekin.

Lapuan SM Pohjanmaa-Ralliin hän suhtautuu vakavasti:

- Kyllähän tuo palkinto vähän tuo paineita Lapuan kisaan, sillä nyt ei saa mokata. Mutta täytyy vaan lähteä siitä, että kisassa tyhjentää pään ylimääräisistä ajatuksista ja keskittyy vain siihen hetkeen ja ajamiseen. Alueen tiet ovat ainakin sopineet minulle hyvin, olen aiempina vuosina menestynyt siellä hyvin.

Muita palkinnosta vielä kisaavia ovat Samuli Vuorisalo, Teemu Suninen, Henri Kolsi, Joonas Tokee, Olli Lahti ja Ville-Markus Marttinen.

SM3-luokan autot starttaavat SM Pohjanmaa-Rallissa reitille ensimmäisenä, pistetilanteen mukaan käännetyssä järjestyksessä. Näin järjestäjä pyrkii takaamaan näille palkinnossa kiinni oleville nuorille parhaat mahdolliset olosuhteet ajaa kilpaa elämänsä tilaisuudesta. Nuoren lupauksen testaaminen alkaa heti seuraavana päivänä nuotituskokeella, jonka vetää MM-tason kartanlukija Mikko Markkula. Vierumäen urheiluopistolla jatketaan psykologisten ja fyysisten testien merkeissä ja alan asiantuntijat haastattelevat urheilijat päätöksensä tueksi.

Palkinnon voittanut nuori lupaus julkaistaan tiistaina 17.6. Valintaraatiin kuuluu alan vaikutusvaltaista joukkoa, kuten FIA:n WRC Manager Michèle Mouton, Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen vain muutamia mainitaksemme.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa