Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Haapamäki Walesin MM-ralliin

19.09.2014 /

henri.jpg

Suomen MM-rallissa kaksivetoisella Citroën C2 -mallilla luokkansa ylivoimaisesti voittanut Henri Haapamäki ja kartanlukija Marko Salminen hakevat Jyväskylän menestyksen jatkeeksi kilpailukokemusta Walesin MM-rallissa. Hannu´s Rally Teamia edustava kaksikko starttaa marraskuun puolivälissä ajettavaan kilpailuun Autosport Technologyn rakentamalla Citroën DS3 R3T -autolla ja haastaa WRC3-luokan kuljettajat.

Haapamäki ja Salminen tekivät Jyväskylän MM-rallissa keskisuomalaisilla ralliteillä erinomaista jälkeä. 25-vuotias kuljettaja otti R2-autojen kärkipaikan heti kilpailun alussa ja hallinnoi luokkaansa läpi koko rallin. Toiseksi sijoittunut Sander Pärm jäi suomalaiskuljettajalle reilun kaksi minuuttia. Samalla Haapamäki yllätti vauhdillaan myös kaikki tehokkaammilla R3-luokitteisilla autoilla ajaneet kuljettajat ollen koko kilpailun nopein kaksivetokuljettaja. Yleiskilpailutuloksissa Haapamäki ja Salminen ylsivät sijalle 15.

Suomalaisautokunnan seuraava askel on kilpailla MM-sarjan päättävässä Walesin osakilpailussa. Englantilainen Autosport Technology etsi Citroën DS3 R3T -autolleen nopeaa ja mielellään suomalaista kuljettajaa. Hannu´s Rally Team tarttui tilaisuuteen ja ajattaa nyt Walesissa Autosport Technologyn rakentamalla autolla Henri Haapamäkeä. Haapamäen kartanlukijana toimii viime vuoden Britannian rallimestaruuden voittanut Marko Salminen.

Haapamäki ja Salminen hakevat tuntumaa autoon lokakuun puoleen väliin sijoittuvilla testeillä. Itse kilpailu ajetaan 13.-16.11.
- Tavoitteena on hakea oppia ja kokemusta ulkomailla kilpailemisesta. Lähden kuitenkin tekemään kilpailuun parasta mahdollista suoritusta ja sitä kautta jatkoa Jyväskylän kärkitulokselle. Walesin tiet ja olosuhteet ovat vieraita, sen sijaan kakkoskuljettajalleni kilpailu on tuttu, Haapamäki sanoo.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa