Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo Pirelli Ralliin voitto mielessä

22.09.2014 /

salo_turku copy.jpg

Pitkään palvelleen Mitsubishi Lancer EVO X R4 -ralliautonsa myynyt Juha Salo ja Marko Salminen kilpailevat ensi viikonloppuna Tampereen SM Pirelli Rallissa kesän aikana valmistuneella Lancer EVo IX-mallilla. Salo osoitti jo neljä viikkoa sitten ajetussa Turun SM-rallissa, että hänen vauhtinsa kuuden vuoden takaisella automallilla oli heti kohdallaan.
"Turun voiton jälkeen olemme keskittyneet lähinnä hienosäätämään autoa. Ajan vielä yhdet ennakkotestit ennen perjantaita, jossa katson, että kaikki on varmasti hyvässä kunnossa."

Tampereelle päättyvä rallin SM-kausi on ollut hallitsevalle mestarille takkuinen. Salo on voittanut tänä vuonna kaksi osakilpailua, ollut kerran kakkonen, keskeyttänyt kerran ja kerran hänen suorituksensa hylättiin. Viime vuonna Salo ajoi Tampereella varmistellen mestaruutta, tänä vuonna karkkilalainen lupaa selvästi kovempaa kyytiä.
"Ainoa tarkoitukseni on voittaa ja jatkaa samalla tasolla kuin Turussa. Keskityn ajamaan jokaisen pätkän niin hyvin kuin pystyn ja toivottavasti EK-ajat riittävät kärkeen."

Edellisen SM-osakilpailun Turussa voittanut Salo starttaa viimeiseen osakilpailuun SM2-luokan yhteispisteiden viidentenä 3,5 pisteen päässä pronssimitalista.
"Enää ei ole varaa varmisteluun eikä mahdollisuuksia SM2-luokan kahteen kirkkaimpaan mitaliin. Mutta voitosta sekä SM-pronssista kisataan täysillä loppuun asti", Salo lupaa.

Tampereen SM-finaalissa yleiskilpailun voitosta taistelevat autot starttaavat reitille alkupään lähtönumeroilla. Juha Salon ja Marko Salmisen Mitsubishi Lancer Evo IX:n kylkeen liimataan lähtönumero 15.
Kilpailijoilla on edessä perinteikkäät rallitiet, jotka tunnetusti tarjoavat haasteita.
"Rallin avaavalle perjantai-illan erikoiskokeelle lähdetään lisävalot nokalla, mutta ajan rallia edeltävässä testissä myös illan suussa, joten hämärä ei tuota ongelmia."
"Tampereen seudulla on aina makeat rallitiet. Reitillä on ennakkotietojen mukaan legendaarisia Suurajot-pätkiä. Tampere on hieno paikka päättää kausi: saa ajaa ja nauttia vaativista ralliteistä täysillä."
Teksti ja kuva: M. Salonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa