Facebook Twitter Email Pinterest

Ralli SM -sarjasäännöt 2015 julkaistu

12.11.2014 /

Ralli SM -sarjan uudet sarjasäännöt on julkistettu. Suurimmat muutokset koskevat tiimimestaruuden pistelaskua ja FIA-polttoaineen käyttöä.

Ralli SM:n uudet sarjasäännöt eivät tuo suuria muutoksia kilpailijoiden elämään. Viime kaudella asetettiin tavoitteeksi teknisten sääntöjen ja luokkajaon vakauttaminen, ja tästä on pidetty kiinni. Teknisellä puolella suurimmat muutokset koskevat FIA-polttoaineen käytön sallimista WRC-02-autoille, jotka täyttävät alkuperäisen FIA-luokituksensa määräykset, sekä SM4-luokassa ajaville FIA R3T -luokitelluille turboautoille.

Tiimimestaruuden sääntöjä on muutettu niiltä osin, että nyt pisteistä voi ajaa vain kahdella autolla, jotka edelleen voivat olla joko samasta tai eri luokista. Tiimipisteitä kuljettajat kerryttävät oman henkilökohtaisen pistesaaliinsa verran, riippumatta siitä onko luokassa muita tiimipistekuljettajia vai ei, eli jos sijoittuu luokassaan kolmanneksi, saa tiimilleen kolmannen sijan antamat pisteet.

Ralli SM -sarjassa ei tulevallakaan kaudella ole varsinaista sarjailmoittautumista, vaan kaikki osakilpailuihin AKK-Motorsportin lisenssillä osallistuvat kuljettajat ovat oikeutettuja SM-pisteisiin. Sarjaan voi toki rekisteröityä etukäteen, jolloin kauden sarja- ja seurantalaitemaksut hoituvat kerralla. Lisäksi sarjaan rekisteröityneille kilpailijoille pystytään tarjoamaan paremmin näkyvyyttä esim. sarjan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Sarjarekisteröityminen avataan KITI-järjestelmään joulukuun ensimmäisellä viikolla, heti vuoden 2015 kilpailijalisenssien myynnin alettua. Ennakkorekisteröityminen ja tiimimestaruuden ilmoittautuminen päättyvät 8.1.2015 kello 19.00.

Uudet sarjasäännöt löytyvät sarjan nettisivuilta. Muista tutustua myös täysin uusittuihin rallin lajisääntöihin, joihin on linkki sarjan sivuilta.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa