Facebook Twitter Email Pinterest

Jaro Kinnunen hakee jälleen menestystä Ralli SM -sarjasta

21.01.2015 /

SM3 Jaro Kinnunen.jpeg

Vuoden tauon jälkeen Jaro Kinnunen palaa Ralli SM -sarjaan ja sen kovatasoiseksi muodostuneeseen SM3-luokkaan. Sarjan avauskisa koittaa viikonloppuna Rovaniemellä kaksipäiväisen kilpailun myötä.

Espoolaiskuljettaja Kinnunen on menneinä vuosina viihtynyt mainiosti Arctic Lapland Rallin pitkässä ja vaativassa kilpailussa. Kaksi vuotta sitten hän sijoittui SM3-luokassa kolmannelle sijalle, jota tulosta lähdetään tänä vuonna kohentamaan.

Jarospeed-tiimi kilpaili viime kaudella Ranskassa hankkien kansainvälistä kokemusta Peugeot 208 Cupista. Nyt tiimin katse on taas suunnattu menestymään kotoisessa Ralli SM- sarjassa.

Jaro Kinnunen ja kartanlukija Mikael Korhonen ovat jo aloittaneet kauden avauskilpailun nuotitusjakson. Rovaniemen ympäristössä lumitilanne on ihanteellinen, joten kuljettajakaksikon tunnelmat ovat korkealla.

- Aina näin kauden kynnyksellä fiilikset ovat hyvät ja odottavat. Meillä on ollut onnistuneet ennakkotestit, jotka näyttivät kaluston ja renkaiden olevan huippukunnossa, Jaro toteaa.

- Menestystä saavuttaakseen täytyy tehdä töitä kaikilla osa-alueilla. Niinpä myös kuljettajan fyysisen kunnon eteen on nähty paljon vaivaa. Treenaamiseen on panostettu varsin kokonaisvaltaisesti.

Teksti ja kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa