Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Huttunen tavoittelee Ralli SM -sarjasta täysosumaa

22.01.2015 /

jarihuttunen_arctic_rally.jpeg

Kiuruveden urheiluautoilijoita edustava 20-vuotias rallikuljettaja Jari Huttunen lähtee perjantaina alkavaan Ralli SM -sarjaan tavoittelemaan kaksivetoisten autojen SM3-luokan kärkisijoja.

Citroën C2 R2 autolla yhdessä kartanlukija Antti Linnakedon kanssa kilpaileva Huttunen ajaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa täyden kauden rallin SM-tasolla. Kuuden osakilpailun mittaisen SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu on 23.-24.1. Rovaniemellä ajettava Arctic Lapland Rally.

- Suomen mestaruuden voittaminen on tärkein päämäärä. Se on kova tavoite, jonka eteen pitää tehdä paljon töitä erityisesti nuotittamisen kanssa. Vauhtia riittää, mutta virheet on karsittava pois, Jari Huttunen sanoo.

Suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsport ry:n AKK Driver Academy Rally -valmennusryhmään kuuluvan Huttusen ralliuran kehitys on ollut erittäin nopeaa. Hän on urallaan ajanut 13 rallia, joista tuloksena on useita luokkavoittoja ja yleiskilpailun nopeimpia erikoiskoeaikoja. Ralli SM -sarjan SM3-luokassa hän ajoi vuonna 2014 kaksi kilpailua, ja kauden viimeisestä osakilpailusta tuloksena oli luokan kolmossija. Vuoden 2015 sarjaan Huttunen taustajoukkoineen on valmistautunut huolellisesti.

- Takana on 400 kilometriä testiä ja niiden perusteella kalusto ja kuljettajat ovat kunnossa. AKK Driver Academyn ajoleirillä tammikuun alussa ajoimme paljon, joten sain reilusti lisää tuntumaa ja itseluottamusta erityisesti nuotintekoon. SM-sarja on pitkä ja meillä on verraten vähän kokemusta, joten alkukauden kisoissa sijoitukset luokan kolmen parhaan joukkoon ovat hyvä lähtökohta. Tämä pätee etenkin Arctic Lapland Rallyssa, joka on pitkä ja vaativa ralli.

Arctic Lapland Rally starttaa perjantaina 23.1. klo 12.00 Maalilavalle ensimmäistä kilpailijaa odotellaan lauantaina klo 17.40. Jari Huttunen ja Antti Linnaketo kilpailevat rallissa numerolla 47.

Teksti: Miikka Kimari

Pisteet top 5

1. Juha Salo / Mikko Markkula 43 pistettä Karkkilan UA (R5)
2. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 41 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 32 pistettä NHD (R5)
4. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 29 pistettä MäntsMK (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 28 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa