Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo johtaa, Kovalainen viides

23.01.2015 / Juha Salo johtaa, Kovalainen viides

ss1_sm1_salo.jpg

(Juha Salo kyyditti Mitsubishinsa kärkivauhtiin perjantaina. Kuva: Toni Ollikainen)

Rallin SM-sarja käynnistyi tänään Rovaniemellä ajettavalla Arctic Lapland Rally -kilpailulla. Päivän aikana ajettiin kuusi erikoiskoetta, joilla kuljettajien ajoittaiseksi haasteeksi muodostui pöllyävä lumi.

Nopein kilpailun ensimmäisenä päivänä oli kahdeksankertainen Suomen mestari, SM1-luokassa ajava Juha Salo. Salon johto toisena ajavaan hallitsevaan suomenmestariin, niin ikään SM1-luokassa ajavaan Karl Kruudaan kasvoi päivän erikoiskokeiden aikana 13,5 sekuntiin. Virolaisen Kruudan takana kolmantena kilpailussa on myös SM1-luokkaa edustava Jussi Vainionpää, joka on jäänyt Salosta jo runsaat kaksi minuuttia.

-Meillä oli todella hyvä vauhti tänään oikeastaan koko päivän ajan ja on hienoa päästä yötauolle kärjessä. Iltapäivällä meinasi mennä hermot kun jouduttiin ajamaan hitaamman auton lumipölyssä, mutta onneksi siitä ei ollut nyt liikaa haittaa, rallia johtava Salo sanoi.

Formulakuljettajana tunnetuksi tullut Heikki Kovalainen ajoi ehjän ensimmäisen päivän ja on kilpailussa sijalla viisi.

- Ensimmäinen ajopäivä oli todellista nautintoa ja auto on toiminut hienosti koko ajan. Huomenna pitää olla heti aamusta hereillä sillä edessä on pitkä päivä. Lenkille ei tänä iltana lähdetä, Kovalainen naurahti viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

SM2-luokassa kovinta vauhtia ensimmäisenä päivänä piti Laihian Urheiluautoilijoiden Joni Nikko, joka johtaa 21,2 sekunnin erolla toisena olevaa, Parkanon Urheiluautoilijoiden Kristian Kiviniemiä. Subarulla ajava Teemu Asunmaa on luokassa kolmantena. Nikosta Asunmaa on jäänyt jo reilun minuutin.

Kaksivetoisten SM3-luokassa perjantain nopein oli Jaro Kinnunen, joskin vain kolmen sekunnin erolla takana hiillostavaa Joonas Tokeeta. Kärkikaksikon jälkeen erot ovat venähtäneet ja kolmantena ajava Joni Viitala on jäänyt jo yli kaksi minuuttia johtavasta Kinnusesta.

Kaksivetoisten SM4-luokassa kärjessä yötauolle pääsee Esa Ruotsalainen, joka johtaa toisena luokassa ajavaa Matias Kauppista reilun puolen minuutin erolla. Kolmantena luokassa toiseen ajopäivään lähtee hallitseva suomenmestari Ville Hautamäki.

Nimekkäimmistä kuljettajista ensimmäisen päivän aikana joutuivat keskeyttämään Mikko Eskelinen ja Jarkko Nikara.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa