Facebook Twitter Email Pinterest

"Pohojammaalla" tulossa kova kisa!

05.03.2015 / "Pohojammaalla" tulossa kova kisa!

kettinkiturvavyöt.png

Teemu Asunmaa ja Jonne Halttunen valmiina kisaan. Tässä kisassa käytössä on erityinen Pohojammaa-mallinen ajoasu ja teräksinen 6-pisteturvavyö.

Pohjanmaalla on odotettavissa poikkeuksellisen kovatasoinen SM -ralli.

Hannu´s Rally Teamin tunnuksia kisassa kantaa kolme autokuntaa. SM1:ssä Juha Salo-Marko Salminen johtavat sarjaa puhtaalla pelillä. Peugeot 208 T16 R5 istuu hetki hetkeltä paremmin Juhan käteen ja Pohjanmaalla menee jo tosikovaa. Ari Vihavaiselle ja kartturilleen Jani Vainikalle jäi kypäräpuhelin­ongelmien vuoksi hieman pipariksi menneen Vaakuna-rallin jäljiltä vähän revanssihenkeä.

Eihän Arskasta päällepäin oudompi mitään huomaa, mutta kaverin tuntien, rimaa ollaan nostamassa nyt todella korkealle. Pojat ovat kuulemma opetelleen myös viittomakieliset nuotit vastaisen varalta. SM1:een on tulossa Vaakunan kärkikuskien lisäksi iso joukko vetomiehiä. "Pohojammaa on herännyt" ja Jukka Ketomäen johdolla on mukana pari muutakin "häjyä" eli Jukka Hiltunen ja Timo Mäenpää. Kun Jarkko Nikarakin asettuu viivalle, on podiumin kolmelle paikalle pyrkimässä puolisen tusinaa kilpailijaa.

SM2:ssa Teemu-Asunmaa - Jonne Halttunen hakevat jatkoa edellisen osakilpailun voitolleen. Kun Joni Nikkokin on pohjalaisia, niin tiedossa on taatusti kovaa yritystä, jossa "kipukynnys" on korkealla.

SM3:ssa on Jaro Kinnusella näytön paikka, jos mielii säilyttää asemansa vauhtimittarina nuorille eli Huttuselle, Tokeelle ja kumppaneille.

SM4:essa on sen verran leveä kärki, että podiumille eivät tässäkään luokassa kaikki halukkaat mahdu. Nyt sinne on änkeämässä myös pohjalainen Marko Mänty. Eli kyse on tässäkin luokassa siitä, kuka lakeutta hallitsee.

Hannu´s Rally Teamin kuskeista tiimikisan pisteistä Pohjanmaallakin ajavat Ari ja Teemu. Tavoitteena on tietysti, että tiimin kuskit ovat luokkansa kärjessä, eikä tiimin kannalta ole väliä, onko SM1:ssä Ari vaiko Juha edellä.

Teksti: Hannu Lehessaari

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa