Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

13.03.2006 / Juha Salo

Ison N-ryhmän pistetilanne kireä

Rallin SM-sarjan tämän kauden viimeiset erikoiskokeet lumisissa olosuhteissa ajettiin tänään Laukaassa. Seuraavaa SM-osakilpailua saadaan odottaa kolmisen kuukautta. Kesäkuussa ajettavaan Valkeakosken ralliin lähdetään tuotantoautojen ryhmässä lähes tasatilanteesta. Juha Salo kavensi piste-eroa palaamalla Laukaassa ison N-ryhmän voittajaksi.

Salo ja kartanlukija Mika Stenberg starttasivat ralliin kahdeksan pisteen takaa-ajoasemasta Juho Hänniseen. Voitonnälkä ja tahto olivat kuitenkin kaksikolla Laukaassa kohdallaan. Ensimmäisellä erikoiskokeella Salo ei ehtinyt vielä pohja-aikojen makuun, sen sijaan kakkosella Salo vauhditti Mitsubishi Lanceriaan 2,2 sekuntia Ralliart-tiimikaveriaan Jari Ketomaata ripeämmin.

- Ykkösellä meillä oli tilanteenpoikanen. Ajolinja meni leveäksi ja kaatokaan ei ollut kaukana. Se herätti. Kakkosella eroa tuli jo jokunen sekunti. Siitä näimme, että omalla ajolla ehtii hyviin aikoihin, kaksikko tuumaili.

Seuraavilla pikiksillä Salo kasvatti johtoaan vähän kerrallaan. Ennen rallin kahta viimeistä pätkää ikkalalainen piti ykköspaikkaa 15,6 sekunnin turvin Ketomaahan. Anton Alén ja Jukka Ketomäki kävivät sekuntikamppailua kolmannesta sijasta.

- Vähän koko ajan oli sellainen fiilis, että voisi ajaa kovemminkin. Lähes virheettömästi tulimme, mutta kahdelle viimeiselle lähdimme kuitenkin tietoisesti vielä tarkemmin, Salo kertasi.

Kuudennen ja seitsemännen erikoiskokeen pohja-ajat kirjattiinkin toisiin osoitteisiin. Se ei kuitenkaan muuttanut kärkikaksikon tilannetta.

Mitsubishi Ralliart vei kaksoisvoiton Salon ollessa lopulta 12,7 sekuntia Ketomaata parempi. Ännän kolmostila meni Alénille. Autokunta Salo - Stenberg kipusi yleiskilpailussakin kolmannelle sijalle Jari-Matti Latvalan ja Sebastian Lindholmin jälkeen.

Rovaniemellä, Mikkelissä ja Laukaalla ajetut talvirallit ovat muokanneet pistetilanteesta huippujännittävän. Salon ja Stenbergin voitot Lapista ja Laukaalta pitävät kaksikon 39 pisteellä SM-kakkosena, vain pisteen päässä Juho Hännisen kärkipaikasta. Jari Ketomaa on kolmantena tilillään 35 pistettä.

- Talvikausi meni muuten hyvin, mutta Mikkelin nollatulos on rasitteena.

Keskeytyksiä sattuu joskus. Kesästä tulee kuitenkin tiukka. Se on kaikin puolin hyvä ja kehittävä juttu, Mika Stenberg tiivisti.

- Kesällä keskitytään kisa kerrallaan. Tekniikan kestämiselle ei mahda mitään, mutta siihen, mihin itse voin vaikuttaa, on hoitaa oma hommani mahdollisimman hyvin, Salo sanoi.

Salo ja Stenberg lähtevät tyytyväisenä kevättauolle. Mestaruusjahti jatkuu 10. kesäkuuta Valkeakoskella.

Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748

tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa