Facebook Twitter Email Pinterest

Kesäkausi käynnistyy Valkeakoskella

08.06.2006 / Kesäkausi käynnistyy Valkeakoskella

Waltikka-Rallin uusi reitti haastaa kilpailijat

Kilpailijat, kalustot ja tiimit palaavat "talviunien" jälkeen tositoimiin, kun lauantaina kurvaillaan sarjan kesäkauden avauskisa, SM-Waltikka-Ralli. Edellisen kerran rallin SM-pisteistä ajettiin maaliskuussa Laukaassa, ja nyt suomenmestaruusjahti jatkuu kiihkeänä, Valkeakosken ympäristön uusilla erikoiskokeilla.

Ryhmä A:ssa viimeisen talvirallin voiton vei nuori kuljettajalupaus Jari-Matti Latvala, joka myös johtaa luokkaa neljän ajetun osakilpailun jälkeen. Pisteitä Toyota Corolla WRC:tä ajavalla Latvalalla on 40 ja ero toisena olevaan Kari Ali-Rantalaan on peräti 14 pistettä. Mitsubishi Lancer Evo 7 -autolla kilpailevan Ali-Rantalan perässä vaanii aina vaarallinen rallikonkari, Waltikan viime vuonna voittanut Sebastian "Basti" Lindholm. Tämä seitsenkertainen suomenmestari, joka Mikkelin Vaakuna-rallissa teki paluun Ralli SM -sarjaan vuoden tauon jälkeen, metsästää lauantain kilpailussa voittoa nyt oikein tosissaan:
- Talvikauden kisoissa meillä oli jonkin verran murheita, mutta olen silti ihan tyytyväinen saavutettuihin pisteisiin. Nyt pitää kuitenkin nostaa suoritustasoa ja tavoite on osakilpailuvoitto, Lindholm lataa.
Yhteispisteissä kolmannen sijan Bastin kanssa jakaa Ford Focus WRC:llä kaasutteleva Jarmo Mikkonen, jolla samoin kuin johtopaikkaa pitävällä Latvalalla, on tilillään kaksi osakilpailuvoittoa tämän kauden SM-ralleista.

Ennakkotiedoista poiketen luokan hallitseva suomenmestari, tänä vuonna Rallin MM -sarjaa ajava Kosti Katajamäki, ei osallistu Valkeakosken kisaan.

Ryhmä A:n SM-pistetilanne ennen Waltikka-Rallia:
1. Jari-Matti Latvala 40
2. Kari Ali-Rantala 26
3. Jarmo Mikkonen 24
3. Sebastian Lindholm 24
5. Pekka Keski-Korsu 21,5
6. Jussi Välimäki 18


Ison N-ryhmän kärjessä on talvikauden jälkeen AKK-Motorsportin valmennusryhmään kuuluva Juho Hänninen, jolla on koossa 40 pistettä. Nuorukaisella ei ole tältä kaudelta vielä yhtään SM-osakilpailuvoittoa, mutta hän lähtee lauantain kisaan luottavaisin mielin:
- Tavoite on voittaa ja jatkaa kautta N-ryhmän SM-pistejohdossa. Eipä ykköstilan hankkiminen ole yhtään helpompaa kesällä kuin talvella, mutta ryhmävoittoa lähdemme hakemaan. Auto on iskussa, joten voiton ajaminen ei ole kuin äijistä itsestä kiinni, Hänninen sanoo.
Tässä luokassa tilanne on mestaruusjahdin kannalta huomattavasti tiukempi kuin Ryhmä A:ssa, sillä toisena oleva Juha Salo on vain pisteen päässä Hännisestä. Hallitsevan mestarin kannoilla, neljän pisteen päässä "tiimikaveristaan", majailee uuden auton kesäkaudelle saanut Jari Ketomaa. Salo ja Ketomaa ajavat nyt molemmat Hännisen tyyliin Mitsun tuoreimmalla kehitysversiolla, Mitsubishi Lancer Evo 9:llä. Neljänneltä pistesijalta löytyy luokan paras Subaru-mies Jukka Ketomäki.

Ison N-ryhmän SM-pistetilanne ennen Waltikka-Rallia:
1. Juho Hänninen 40
2. Juha Salo 39
3. Jari Ketomaa 35
4. Jukka Ketomäki 29,5
5. Teemu Laatunen 21
6. Anton Alén 20,5


Myös pienen N-ryhmän puolella tilanne on tuttuun tapaan tiukka ja kilpailu kovaa. Johtopaikkaa tässä Hondien dominoimassa luokassa pitää onnistuneen talvikauden ajanut Ailu Magga, jolla on sarjan muiden kärkimiesten tyyliin koossa 40 SM-pistettä. Niin kuin ison N:n Hänniseltä, myös Maggalta puuttuu vielä osakilpailuvoitto tämän kauden osalta. Korjaantuukohan tilanne Valkeakoskella?

Kolmen pisteen päässä Maggasta on kaksi osakilpailuvoittoa talvikaudella napannut Jarno Kinnunen, ja SM-pisteissä kolmantena puolestaan edellisen osakilpailun Laukaassa voittanut Ville Hautamäki. Kaikilla kärkikolmikon kuljettajilla on autonaan Honda Civic Type-R. Neljäntenä oleva Joonas Lindroos voitti kauden ensimmäisen osakilpailun Rovaniemellä ja tuolloin hänenkin allaan nähtiin Honda Civic. Sittemmin nuorukainen on vaihtanut autoa ja luottaa nykyään Ford Fiesta ST:n vauhtiin.

Pienen N-ryhmän SM-pistetilanne ennen Waltikka-Rallia:
1. Ailu Magga 40
2. Jarno Kinnunen 37
3. Ville Hautamäki 33,5
4. Joonas Lindroos 30
5. Jani Hirvonen 18SM-Waltikka-Rallin Online -tulospalvelu osoitteessa:
www.mantta.fi/yritykset/tenab/online.htm

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa