Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

09.06.2006 / Jukka Ketomäki

Waltikka-rallilla on kunnia toimia sinivalkoisen SM-rallisarjamme kesäkauden avaavana kilpailuna. Ralli alkaa lauantaina 10.6 aamuvirkkuja suosivasti klo 9:30. Valkeakoskelta käynnistyvä ralli kiertää seitsemän erikoiskoetta sisältävän reitin kautta takaisin Valkeakoskelle, siten että ensimmäistä autoa odotetaan maaliin noin klo 17:30. Kilpailu on samalla Subaru Challengen osakilpailu.

Jukka Ketomäki ja Jarkko Alanen liimaavat auton kylkeen numeron 8 ja starttaavat reitille N-ryhmän Subarulla, aikeenaan nousta SM-sarjan nelospaikalta ylöspäin.
Rospuuttokauden on Ketomäki käyttänyt autoa huoltaen ja kesäkauden ralliavaukseen ylistarolainen lähtee toiveikkaasti.

- Rallisprintin SM-sarja alkoi jo kolme viikkoa sitten ja olin siellä mukana puolustamassa sarjajohtoa. Kisa oli odotetun kaltainen ja täytyy sanoa, että tuollaisella N-ryhmäläisestä muokatulla autolla sai tehdä täyden työn, jotta pysyi tehokkaiden ja kevyiden sprinttiautojen kelkassa. Toisella kierroksella olisin parantanut aikaani hieman, mutta auto nousi maalimutkassa kahdelle pyörälle ja oli pakko nostaa jalka kaasulta ja taiteilla auto takaisin neljälle renkaalle. Kahta kisan kärkiukkoa en olisi kyllä voittanut edes pienillä riskeillä, kilpailussa viidenneksi päätynyt Jukka kertoo asfalttikokemuksistaan. Ketomäki jatkaa rallisprintin SM-sarjassa toisella tilalla kesäkautta eteenpäin.

Lumien sulettua yhden 0-autokisan ja pari testiä ajanut Ketomäki lähtee puolustamaan Subaru Challengen johtopaikkaa ja hakemaan nousua SM-pistetaulukossa.
- Viime vuonna Valkeakosken kisa meni ihan penkin alle pienten ongelmien vuoksi.
Nyt on kaikki kunnossa ja vuoden aikana tapahtuneen kehityksen ansiosta Subaru on muuttunut paljon itselleni sopivampaan suuntaan ja auto tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä. Mitsu-rintama on kieltämättä vahva, mutta yritetään lyödä kiilaa heidän väliinsä ja kisahan on silloin hyvä, kun on tiukkaa, joten mieli korkealla startataan kilpailuun, Jukka kertoo.

www.subaru.fi/challenge

www.tommimakinen.com

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa