Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

09.06.2006 /

Waltikka-rallilla on kunnia toimia sinivalkoisen SM-rallisarjamme kesäkauden avaavana kilpailuna. Ralli alkaa lauantaina 10.6 aamuvirkkuja suosivasti klo 9:30. Valkeakoskelta käynnistyvä ralli kiertää seitsemän erikoiskoetta sisältävän reitin kautta takaisin Valkeakoskelle, siten että ensimmäistä autoa odotetaan maaliin noin klo 17:30. Kilpailu on samalla Subaru Challengen osakilpailu.

Jukka Ketomäki ja Jarkko Alanen liimaavat auton kylkeen numeron 8 ja starttaavat reitille N-ryhmän Subarulla, aikeenaan nousta SM-sarjan nelospaikalta ylöspäin.
Rospuuttokauden on Ketomäki käyttänyt autoa huoltaen ja kesäkauden ralliavaukseen ylistarolainen lähtee toiveikkaasti.

- Rallisprintin SM-sarja alkoi jo kolme viikkoa sitten ja olin siellä mukana puolustamassa sarjajohtoa. Kisa oli odotetun kaltainen ja täytyy sanoa, että tuollaisella N-ryhmäläisestä muokatulla autolla sai tehdä täyden työn, jotta pysyi tehokkaiden ja kevyiden sprinttiautojen kelkassa. Toisella kierroksella olisin parantanut aikaani hieman, mutta auto nousi maalimutkassa kahdelle pyörälle ja oli pakko nostaa jalka kaasulta ja taiteilla auto takaisin neljälle renkaalle. Kahta kisan kärkiukkoa en olisi kyllä voittanut edes pienillä riskeillä, kilpailussa viidenneksi päätynyt Jukka kertoo asfalttikokemuksistaan. Ketomäki jatkaa rallisprintin SM-sarjassa toisella tilalla kesäkautta eteenpäin.

Lumien sulettua yhden 0-autokisan ja pari testiä ajanut Ketomäki lähtee puolustamaan Subaru Challengen johtopaikkaa ja hakemaan nousua SM-pistetaulukossa.
- Viime vuonna Valkeakosken kisa meni ihan penkin alle pienten ongelmien vuoksi.
Nyt on kaikki kunnossa ja vuoden aikana tapahtuneen kehityksen ansiosta Subaru on muuttunut paljon itselleni sopivampaan suuntaan ja auto tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä. Mitsu-rintama on kieltämättä vahva, mutta yritetään lyödä kiilaa heidän väliinsä ja kisahan on silloin hyvä, kun on tiukkaa, joten mieli korkealla startataan kilpailuun, Jukka kertoo.

www.subaru.fi/challenge

www.tommimakinen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa