Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Miettinen

09.06.2006 / Jarkko Miettinen

Ralliautoilija Jarkko Miettisen kotimaisen kilpailukauden avaus tapahtuu tulevana viikonloppuna Valkeakoskella ajettavan SM Waltikka-rallin merkeissä. Jarkko starttaa kilpailuun Koskelo.fi - yritykseltä vuokratulla A-ryhmän Mitsubishi Lancer Evo 6,5 autolla.
- Kilpailun teemana on ehdottomasti kilpailutuntuman ylläpito, sillä kauden päätavoitteeni on Aasian-tyynenmeren rallimestaruussarjassa, minkä seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuun alussa Japanissa ja kun edellisestäkin on aikaa jo kaksi kuukautta, niin Valkeakoskella on tarkoitus ajaa kisan kaikki 90 Ek-kilometriä maksimisykkeellä, Jarkko valottaa tulevan viikonlopun tavoitteita.

Kilpailukalustoa hän pääsi testaamaan torstaina noin 40 kilometrin verran nopealla yksityistiellä.
- Auton moottori on todella hyvä, voimaa on mukavasti, joten kulkupuolesta homma ei varmasti jää kiinni, hän kertoo.
Alustan säätämisessä Miettinen sai arvokasta apua Jussi Välimäeltä ja Marko Rämäseltä, joilla on laaja kokemus ExtremeTechin iskunvaimentimista.

- Ajotapaa piti muuttaa hiukan roiskivammaksi evo kahdeksan mallin jälkeen. Lisäksi löysensimme alustaa ja sen jälkeen auto istui todella hyvin käteen, Jarkko summaa onnistunutta testipäivää.
Vaikka Miettinen ei olekaan kilpaillut kahteen kuukauteen, on hän pitänyt tuntumaa yllä Tuupovaarassa Rally Center Finlandissa, jossa hän on vetänyt muutaman rallikoulun ajaen niin etu-, taka- kuin nelivetoisia ralliautoja. Myös risteysharjoitukset sekä nuotitustuntuman ylläpito ovat kuuluneet kevään ohjelmaan.

Numerolla 11 Waltikka-ralliin starttaavan Miettisen kartanlukijaksi istuu kokenut Timo Hantunen, sillä vakiokartturi Mikko Markkula jättää kilpailun väliin lähiomaisen hautajaisten takia.
- Uskon, että yhteistyö Hantusen kanssa sujuu hyvin, sillä hän on kokenut ammattilainen, jolla on erittäin laaja näkemys lajista. Täytyy toivoa lauantaiksi mahdollisimman kuumaa ja hiostavaa keliä, sillä se palvelisi minua parhaiten valmistautumisessa Kaukoidän kilpailuihin, Jarkko Miettinen tuumaa.


Teksti: Timo Rintakoski
040 521 2678
timo.rintakoski@kolumbus.fi

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa