Facebook Twitter Email Pinterest

Sebastian Lindholm Waltikka-Rallin voittoon

10.06.2006 / Sebastian Lindholm Waltikka-Rallin voittoon

Ralli SM -sarjan kesäkausi käynnistettiin vauhdikkaasti Valkeakosken ympäristön hyväpintaisilla teillä aurinkoisessa ja lähes helteisessä säässä. Kuskit kehuivat uusittua reittiä hyväksi ja erittäin haastavaksi, todelliseksi nuottikisaksi. Seitsemän EK:n mittaisen osakilpailun voiton vei nimiinsä Sebastian "Basti" Lindholm.

basti nettiinRyhmä A:n voitosta oli alusta pitäen lupa odottaa tiukkaa taistelua SM-pistejohdossa reitille lähteneen Jari-Matti Latvalan ja viimevuotista voittoaan puolustaneen Sebastian Lindholmin välillä. Ja niinhän siinä kävikin: Basti avasi pelin kellottamalla pohjat ensimmäiselle erikoiskokeelle, ja vaikka Latvala vei nimiinsä seuraavat kolme EK:ta, olivat erot niin pieniä, että Lindholm piti johtopaikkansa läpi koko kisan. Lindholm oli Peugeot 206 WRC:llään nopein jälleen erikoiskokeilla viisi, kuusi ja seitsemän ja niinpä tämä seitsenkertainen suomenmestari pääsi maalissa juhlimaan kauden ensimmäistä Ralli SM -voittoaan, kahdeksan sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Toyota Corolla WRC -kuski Latvalaan. Kolmanneksi Waltikka-Rallissa kaasutteli venäläinen Alexander Dorosinsky Subaru Impreza WRC -autollaan.

- Reitti oli todella vaativa ja vaikea. Onneksi ei tehty paljoa virheitä. Erittäin tyytyväinen olen totta kai voitosta, Basti suitsutti maalilavalla.

- Ei vain riittänyt vauhti tänään, mutta hieno kisa tämä oli kaiken kaikkiaan, myönsi kakkoseksi Waltikassa jäänyt nuori Latvala. Hän säilytti kuitenkin edelleen kärkipaikkansa SM-pisteissä. Lindholm nousi voittonsa ansiosta toiseksi, ja kolmantena Waltikka-Rallin jälkeen on konkarikuski Jarmo Mikkonen.

Ryhmä A epäviralliset tulokset:
1. Sebastian Lindholm 46.17,7
2. Jari-Matti Latvala +0.08,1
3. Alexander Dorosinsky +1.15,5
4. Jarmo Mikkonen +1.44,5
5. Kim Niemi +2.31,7

EPÄVIRALLINEN SM-pistetilanne:
1. Jari-Matti Latvala 52
2. Sebastian Lindholm 39
3. Jarmo Mikkonen 32


Jari Ketomaa uudella autolla ison N:n nopein

Tässä luokassa kovin voittokamppailu nähtiin Mitsubishi Lancer Evo 9 -autoilla ajavien "tiimikaverusten" Juha Salo ja Jari Ketomaa välillä. Hallitseva mestari Salo täräytti pohja-ajan heti ensimmäisellä erikoiskokeella, ja Ketomaa puolestaan EK2:lla. Sen jälkeen Salo oli nopein kolmella seuraavalla pätkällä, mutta Ketomaa vei nimiinsä kaksi viimeistä EK:ta ja samalla koko ison N:n voiton. Uunituoreella autolla matkaan lähtenyt Ketomaa oli yleiskilpailussakin neljänneksi nopein, heti ryhmä A:n kärkikolmikon jälkeen. Kolmanneksi kiiruhti hyvän vauhdin tähän kisaan löytänyt Janne Vähämiko ja neljänneksi Juho Hänninen, joilla on molemmilla ajokkinaan Mitsun Evo 9.

ketomaa nettiin- Viimeisellä pätkällä tultiin todella lujaa, vaikka koko päivähän tässä ajettiin täysillä kilpaa, Ketomaa kertasi maalissa Waltikka-Rallin "strategiaansa". Mies sai kaiken kuulostamaan kovin helpolta, vaikka todellisuudessa uusi auto valmistui meolkoisella kiireellä, vasta tällä viikolla, eikä sillä ehditty testaamaan kuin alle 50 kilometriä.

- Oli tiukka päivä. Johdettiin suurin osa matkaa, mutta väärässä kohtaa. Jari oli ahnaampi viimeisellä EK:lla, "toiseksi pudonnut" Salo pohti.


Iso N epäviralliset tulokset:
1. Jari Ketomaa 47.34,7
2. Juha Salo +0.01,5
3. Janne Vähämiko +0.07,5
4. Juho Hänninen +0.30,1
5. Toni Klemets +0.36,5


Pieni N-ryhmä Matti Rantasen nimiin

AKK-Motorsportin rallivalmennusryhmään kuuluva Jarkko Nikara kellotti tämän luokan nopeimman ajan päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle. Sen jälkeen myös Ville Hautamäki ja Matti Rantanen saivat nimensä Waltikka-Rallin nopeimpien pikku-ännäläisten listalle.

Tämä kolmikko kävikin kovaa kisaa luokan kärkisijoituksista. Kaikki ratkesi viimeisellä erikoiskokeella, kun Ville Hautamäki menetti ulosajon myötä ajan lisäksi hyvän sijoituksensa pudoten lopputuloksissa viidenneksitoista. Voiton vei vahvan kisan ajanut Matti Rantanen, Jarkko Nikara oli kakkonen ja kolmanneksi nousi Joni Nikko.

- Niin paljon on ollut ongelmia, että olen todella iloinen tästä voitosta. Tänään niitä ongelmia ei onneksi ollut, Rantanen hehkutti. rantanen nettiin


Pikku N epäviralliset tulokset:
1. Matti Rantanen 50.08,0
2. Jarkko Nikara +0.06,9
3. Joni Nikko +0.43,7
4. Jani Salomaa +1.11,3
5. Vesa Mikkola +1.21,0Lopulliset viralliset tulokset osoitteessa: www.tenab.net
Virallinen SM-pistetilanne osoitteesta: www.akk-motorsport.fi/rallism/pisteet

Kooste kilpailusta sunnuntaina 11.6.2006 MTV3-kanavalla, Motor Forum Extra klo 16.05

Ralli SM -sarjan seuraava osakilpailu: SM O.K. Auto-ralli, Kuusankoski, 8.7.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa