Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

12.06.2006 / Jani Salomaa

Rallin SM-sarjan kesäkausi avattiin Valkeakosken osakilpailulla lauantaina. Reitti poikkesi aiemmin totutusta ja nyt saatiinkin erityisesti esiin nuotituksen hallitsevat kuljettajat, kun reitti oli kaikille yhtä outo ja uusi. Jani Salomaa aloitti vahvasti ja sai Hondansa heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien hyvään vauhtiin. Auto toimi ja kuljettajat nautiskelivat rallista täysin siemauksin.

- Vauhtia oli alusta alkaen hyvin, ja kaikki toimi hienosti. Luottamus autoon oli todella hyvä ja nyt tuntui kaikki onnistuvan, kuvaili Salomaa kisan kulkua.

Ja hyviä aikoja näyttivät kellotkin. Jani ja Mikko kisasivat kokopäivän tiukasti sijoilla 5-6. Ennen viimeiselle pitkälle 21 km:n ek:lle lähtöä pojat olivat kuudentena, vain 1,5s viidettä sijaa perässä ja takana vaani seuraava vain 0,3s päässä. Viimeisellä puristettiin vielä oikein kunnolla ja otettiin viides tila haltuun. Kun luokan kärkimies Ville Hautamäki sortui valitettavaan ulosajoon, nousivat Jani ja Mikko tuloksissa neljänneksi.

- Neljäs sija oli kyllä reilusti yli odotusten. Ajattelin ennen kisaa, että realistisesti voimme olla sijoilla 7-8, jos kaikki menee hyvin. Nuotti kuvasi nyt tietä todella hyvin ja Mikko luki sen hienosti. Nyt oli kyseessä vaikeat tiet. Ei älyttömän nopeaa, mutta mukavaa ja teknistä, analysoi Salomaa kisan jälkeen.

Tulevia kilpailujakin ajatellen asetelmat ovat nyt hyvät. Ennakkotestien jälkeiset murheet voitettiin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

- Kyllä tämä työvoitolta tuntuu, uusi vaihdelaatikkomme hajosi ennen kisaa torstai-illan testeissä vain 15 kilometrin ajon jälkeen. Vaihdoimme huollon kanssa laatikon vielä seuraavana yönä.

Kun huoltomiehet sitten kisan jälkeen soittivat meille maali siirtymällä viimeisen ek:n jälkeen, että olemme sijoittuneet neljänneksi, niin olihan siinä fiilikset aika "tapissa", Salomaa muistelee tunnelmia rallin jälkeen.

Janin ja Mikon kilpailukalenterissa on seuraavaksi Kouvolan SM-ralli 8. päivä heinäkuuta.

www.janisalomaa.com

teksti: Salomaa-Racing tiedotus/Miika Wuorela 11.6.2006

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa