Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

06.07.2006 /

Ison N-ryhmän SM-pisteissä kolmantena ajava RRE-tiimin Juho Hänninen starttaa kartanlukijansa Marko Sallisen kanssa ensi lauantaina kesäkauden toiseen SM-ralliin Kuusankoskella ryhmävoitto mielessä. Ison N-ryhmän SM-sarjassa piste-erot ovat tällä hetkellä minimaaliset, sillä ryhmän kärkikolmikko ajaa vain kolmen pisteen sisällä toisistaan.

- Jos aion tänä vuonna ajaa mestaruudesta niin se vaatii voittoa Kuusankoskelta. Ensimmäinen tavoitteeni on kuitenkin ajaa erikoiskoeajat sellaiselle tasolle, jolla voitosta voi yleensäkin kilpailla. Edellisessä SM-rallissa Valkeakoskella olimme kärjestä ehdottomasti liian kaukana.

- Helppoa voittaminen ei tule olemaan. Isossa N-ryhmässä moni kuljettaja ajaa todella hyvää vauhtia, mutta pakko on tosissaan yrittää, ja sen myös aion tehdä, Hänninen suunnittelee.

Kymenlaakson tunnetusti vaativilla sorateillä ajettava reitti on lähes tulkoon sama kuin vuosi sitten. Kilpailijoilla on edessä seitsemän erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan kahdesti. Rallin keskitetty huoltoparkki sijaitsee Kouvola-Mikkeli -tien varrella Tuohikotissa.

- Tutusta reitistä on jonkin verran hyötyä kun on jo kertaalleen ajanut tiet nuotista. Tosin sama hyöty on myös pahimmilla kilpakumppaneillani.

Reitti on nopea ja se on viety hyväpintaisille teille, joilta löytyy vauhtia ja myös irtosoran muodossa liukkautta. Viikonlopuksi on luvattu myös 30 asteen ylittävää hellekeliä.
- Autossa on takuuvarmasti erittäin kuuma, mutta korkean lämpötilan takia myös rengasvalinnat pitää miettiä huolella, Hänninen toteaa.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa