Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Klemets

06.07.2006 / Toni Klemets

Mitsubishiin vaihtanut turkulainen tosin hieman toipilaana Kuusankosken osakilpailuun

Toni Klemets vaihtoi automerkkiä rallin SM-sarjassa ja siirtyi alkukesästä Mitsubishin rattiin. Turkulainen pääsi merkin tuoreimmalla Lancer Evolution IX -kilpaversiolla heti hyvään vauhtiin ja aikoo jatkaa samalla tahdilla myös tulevana viikonloppuna Kuusankosken SM-osakilpailussa. Kesän avanneessa Valkeakosken kilpailussa Klemets ja kartanlukija Teppo Leino ajoivat ns. isossa N-ryhmässä mukavasti viidenneksi.

- Vähimmäistavoite on jälleen viiden joukkoon. Kärki on niin tasainen, että yksi pienikin ajovirhe pudottaa heti pois palkintokorokkeelta. Vauhti oli kesän avauksessa jo vähän "sinnepäin", ja kun siihen saadaan vähän vielä lisää, niin kyllä tästä vielä ihan hyvä tulee. Aika kylmiltään joudun kuitenkin Kuusankoskelle lähtemään, sillä testikilometrit ovat todella vähissä. Mennään tämä viikonloppu nyt niillä eväillä jotka on, ja katsotaan kisan jälkeen mikä oli sijoitus, Klemets pohtii.

Klemets kuitenkin sanoo, että kuljettajan kunto on nyt hieman kysymysmerkki. Hän on kärsinyt rajusta kesäflunssasta ja kuume on sahannut ylös ja alas jo useamman päivän.

- Kuski on ilmanmuuta nyt toipilas. Se on myönnettävä. Kuume on käynyt välillä tosi korkealla, ja katsotaan nyt tarkkaan mikä tilanne on perjantai-iltana. Jos oma kunto ei kohene, ja kuume jatkuu, voi olla viisainta jättää ralli ajamatta. Tässä lajissa vauhti on niin hurjaa, että kuumeisena ei yksinkertaisesti voi kilpailla. Se olisi liian suuri turvallisuusriski, Klemets painottaa.

Viiden ajetun SM-osakilpailun jälkeen Klemets on sarjan yhteispisteissä yhdeksäntenä. Kuusankoskella kilpaillaan seitsemällä erikoiskokeella, ja Klemetsin punaisen auton oviin liimataan lähtönumeroksi 17. Kilpailu käynnistyy lauantaiaamupäivällä ja jatkuu illansuuhun.

Miiro Koivula
0400539100

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa