Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa

07.07.2006 / Jari Ketomaa

Rallin SM-kauden kuudennet ja kesäkauden toiset SM-pisteet ovat jaossa lauantaina ajettavassa O.K.Auto-rallissa. Kuusankosken ympäristössä kilpailijoilla on edessään seitsemän vaativaa erikoiskoetta, jotka kurvaillaan läpi erittäin helteisissä olosuhteissa.

Kuuman kesän avauskilpailussa Valkeakoskella ison N-ryhmän voittoa ja yleiskilpailun neljättä sijaa juhli mikkeliläinen Jari Ketomaa yhdessä kartanlukijansa Tuomo Hannosen kanssa.

- Luonnollisesti haemme ryhmävoittoa myös Kuusankosken osakilpailusta. Kauteen lähdettäessä asetimme tavoitteeksi SM-tittelin. Sen tavoitteen täyttymistä toki auttaisi, jos pystymme pitämään kovimmat kilpakumppanit takana tälläkin kertaa, Ketomaa suunnitteli.

Tuotantoautoihin perustuvassa N-ryhmässä kausi on edennyt äärimmäisen jännittävissä merkeissä: Luokan hallitseva Suomenmestari Juha Salo ja SM-pronssimies Jari Ketomaa ajavat Mitsubishin maahantuojatiimissä, tuoreilla Lancer Evo9 -malleilla. Kaksikko on vienyt nimiinsä kaikki tämän kauden osakilpailujen voitot.

Salolla on koossa 51 pistettä ja hän johtaa ennen Kuusankosken kisaa Ketomaata vain yhdellä pisteellä.

"Mieluinen reitti"

Kymenlaaksoa halkova rallireitti on Jari Ketomaalle viime vuodelta tuttu ja mieluinen:

- Tiet ovat haastavia ja vaihtelevia. Nopeita ja isoja baanoja, jotka sisältävät ajettavia mutkia. Mielestäni Kouvolan UA:n järjestämän rallin reitti oli viime vuonna kaikkein paras kesäkauden kisoista, Ketomaa kiitteli.

- Viime kerralla kerkesin aivan kärkivauhtiin vanhalla autollani, Subarulla, joten olo on kyllä aika luottavainen. Uhoamaan en silti lähde, se kun ei auta kuljettamaan ralliautoa yhtään kovempaa.

- Edellisen kisan voittajan päänahkaa varmasti tavoittelevat kaikki. En ota siitä turhia paineita. Ajoimme juuri kahdet onnistuneet testit ja kaluston puolesta kaikki on kunnossa, Ketomaa päätti.

Lauantaina 8.7. ensimmäinen kilpailija starttaa reitille kello 10.01 ja maaliin tullaan noin 17.30. Jari Ketomaan Mitsubishin kilpailunumero on 8.

Teksti: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa