Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

10.07.2006 / Aki Teiskonen

N-ryhmän MM-sarjaa ajava Aki Teiskonen vieraili lauantaina SM-rallissa ja ajoi Kouvolan osakilpailussa A-ryhmän kakkoseksi. Yleiskilpailussa sijoitus oli kahdeksas. A-ryhmän ja yleiskilpailun voiton vei Sebastian Lindholm.

- A-ryhmän kakkossijaan olen tyytyväinen, vaikka eroa kärjen WRC-vauhtiin tulikin vähän liikaa (2.48;4), kertoi Aki heti hikisen kilpailun jälkeen. Hän ajoi kisan Mitsubishi Lancerilla.

- Kisa lähti matkaan aamukankeasti. Ensimmäisen erikoiskokeen puolessa välissä moottorin lämmöt nousivat ja otimme kilpailuohjelman pois päältä. Tehojen lasku tietysti vaikutti vauhtiin. Ongelmaa ei enää esiintynyt kahdella seuraavalla erikoiskokeella. Kolmannen pätkän jälkeen säädimme auton, ja sen jälkeen Mitsubishi toimi hienosti.

- Kuutospätkälle edellä lähtenyt auto sai rengasrikon, ja se hidasti aikaamme, mutta kokonaisuutena vauhtimme parani selvästi päivän myötä.

Vierailu SM-rallissa oli Teiskoselle tärkeä kilpailunomainen harjoitus ennen vilkasta MM-syksyä.

- SM-ralli palveli vauhtirohkeuden esiin kaivamisessa. Kun vitonen on silmässä ja vauhtia 150 kilometriä tunnissa, niin nypylle ajaessa mitataan, soiko puska vai uskaltaako luottaa ajossaan siihen ns. äärimmäiseen elementtiin. Tässä mielessä kisa tuli todella tarpeeseen, ja ei voi kuin ihastella, kuinka nopeilla ja hienoilla teillä SM-rallia ajetaan,.

Syksy on Akille MM-rallin tärkeintä aikaa, sillä edessä on kaikkiaan neljä osakilpailua. Japanin lisäksi hän ajaa syyskuun lopulla Kyproksen rallin, lokakuun lopussa Australian kisan ja marraskuun puolenvälin jälkeen Uuden-Seelannin rallin.

N-ryhmän MM-sarjassa kuskien on ajettava kuusi MM-rallia. Teiskonen on osallistunut tähän mennessä kahteen kisaan. Hän aloitti kauden Argentiinassa, missä rallin päättyi keskeyttämiseen teknisen vian vuoksi. Kesäkuun alussa Aki oli pitkään kiinni Kreikan rallin voitossa, mutta päätöspäivän viimeisillä pätkillä kiveen osuminen rikkoi iskunvaimentimen, ja käsissä ollut voitto muuttui kolmossijaksi.

Lisätiedot:
Aki Teiskonen 040 6933 570
www.teiskonen.com
aki@teiskonen.com

Teiskosen tiedotus:
Viestintä Kari Tyni Oy/Kari Tyni 0400 642 876
kari.tyni@viestintakarityni.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa