Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Salomaa

12.07.2006 / Jani Salomaa

Rallin SM-sarjan toiset pisteet kesäkaudella olivat jaossa menneenä lauantaina Kouvolan seudun ralliteillä. Moni kuljettaja haki joko parannusta tai vähintään yhtä hyvää suoritusta kuin edellisessä Waltikka-rallissa.

Jani Salomaa oli taas liikkeellä SM-piste tilin kartuttaminen mielessä. Nyt kuitenkin onnetar pysytteli varjopuolella, eikä kisan maalia nähty. Hyvin alkanut kisa kuivui kokoon ulosajon muodossa neljännellä erikoiskokeella.

- Ralli lähti osaltamme ihan mukavasti käyntiin, Honda toimi moitteettomasti ja kuskitkin ainakin kohtuullisesti, sanaili Salomaa.

Suurin huolenaihe alkuerikoiskokeilla oli hitaasti nilkuttaneet kanssakilpailijat. Jani ja Mikko joutuivat ohittamaan kanssakilpailijan sekä ykkös ek:lla että kolmos ek:lla. Tälläisessä tilanteessa joutuu aina ajamaan jonkin matkaa edellä menevän nostattamassa pölypilvessä, mikä ei ainakaan vauhtia nopeuta.

-Kisa oli pölyongelmista huolimatta sujunut ihan mukavasti ja Jani ja Mikko olivatkin ek 3:n jälkeisellä huoltotauolla viidentenä, eikä matkaa neljänteen sijaankaan ollut kuin 1,5 sekuntia.

-Ek:lle 4 päätimme Mikon kanssa tietoisesti nostaa vähän vauhtia ajaaksemme vielä palkintopallisijoista. No, puskaanhan se sitten meni, että heilahti. Siihen asti sujui hyvin, kunnes ek:n puolenvälin jälkeen sellainen "vasen eri plus" ladon taakse pomppasi silmille. Vedin mutkaan vitosvaihteella kaasupohjassa ensin lähti ihan normaalisti kääntymään mutkaan sisään, mutta mutka olikin pitkä ja jättö alkoi tulla vastaan. Ensin kaadettiin 10 m lehmäaitausta ja sitten törmättiin isoon kantoon joka taittoi oikean etupyörän lopulta alle. Siihen kisa sitten jäi, tukivasti meni rullalle ja auto oli ajokelvottomassa kunnossa. Kisan jatkaminen oli siis mahdotonta. Nyt harmittaa pirusti, kolmanteen sijaan olisi ollut täysin realistiset mahdollisuudet, murehti Jani kisan jälkeen.

Seuraava tavoite tiimillä on Neste Oil Rallissa menestyminen. Vuorossa on nyt isohuolto ja ulosajossa tulleiden vaurioiden korjaaminen, jotta kaikki olisi elokuussa valmista kauden kohokohtaa varten.

Teksti: Salomaa-Racing tiedotus/Miika Wuorela 10.7.2006Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa