Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

08.09.2006 /

Ralliautoilun SM-sarja etenee kohti loppuhuipennustaan. Kauden toiseksi viimeinen ralli kaasutellaan jo totuttuun tapaan Uudenkaupungin nopeilla ja vaativilla poluilla.

Edellisessä SM-osakilpailussa Subaru Challengen sarjavoiton varmistanut Jukka Ketomäki tekee paluun N-ryhmäläisen Subarunsa ohjauspyörän taakse, aikeenaan haastaa ryhmän kärjessä kaahaavat Mitsubishi-kuljettajat.
- Jatkamme SM-sarjaa N-ryhmässä. Uudenkaupungin kisa on aina ollut lempirallejani ja tiedän, että siellä pitää mennä miljoonaa, jos mielii menestyä. Subaru alkaa olla nipussa edellisessä SM-rallisprintissä sattuneen lipan jäljiltä. Autolla päästään ajamaan kisaa edeltävällä viikolla ja kaikki on kunnossa.

Takana on kilpailu WRC Skodalla, jolla Jukka kilpaili Neste Oil Rallissa konttoritöitään hoitaneen Kai Risbergin kanssa.
- Ajaminen tuntui mukavalta ja mieli halajaisi lisää kilpailuja WRC-kalustolla. Kisa meni opettelun puolelle ja liian pitkä hyppy päätti meidän kisamme lopulta lauantai-aamuna. Virtaa jäi kintaisiin melkoisesti, Jukka kertaa jyväskylän tapahtumia.

- Uuteenkaupunkiin on helppo lähteä, koska onnistuimme varmistamaan Subaru Challengen voiton jo edellisessä kisassa. Meillä on kuitenkin saumoja SM-mitaleille, joten yritystä pitää olla matkassa. Ihan helpolla ei päästä samalla merkillä ajavien Teemujenkaan (Laatunen ja Arminen) kanssa, sillä he ovat nostaneet vauhtiaan jokaisessa kisassa ja antavat taatusti kovan vastuksen, Ketomäki valottaa.

Ensimmäinen kilpailijapari starttaa rallireitille Uudessakaupungissa 9.9 klo 10:01. Huollossa piipahdetaan aina kahden erikoiskokeen jälkeen ja voittajia juhlitaan maalissa klo 17:30. Uudenkaupungin rallin jälkeisenä Sunnuntaina on rallisprintin SM-sarjan päätöskisa ja siellä Ketomäki ajaa taas WRC:llä tavoitteenaan SM-mitali siitäkin sarjasta.

Subaru Challenge
www.subaru.fi/challenge
www.tommimakinen.com

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa