Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

08.09.2006 / Teemu Arminen

Teemu Arminen lähtee tavoittelemaan sijoitusta N-ryhmän viiden parhaan joukossa Uudenkaupungin SM-rallissa Tommi Mäkinen Racingilta vuokratulla -06 mallisella, viimeisimmän kehitysversion Subaru Impreza WRX:llä. Oma auto on vielä työn alla, joten tätä osakilpailua varten oli turvauduttava vuokrapalveluihin.

- Ajoimme torstaina autolla noin 70 kilometriä testiä ja täytyy sanoa, ettei homma jää ainakaan autosta kiinni. Alusta ja ajettavuus tuntuivat todella hyvältä, eivätkä kivet ja röykyt paljoa ahdistaneet. Tässä mallissa on myös suuremmat jarrut, Teemu kertoo viikonloppuna käytössä olevasta autostaan.

- Testin alussa ajo oli hiukan tukkoista, mikä johtui varmasti alla olevasta kaadosta ja kuukauden ajotauosta. Myös hiukan erilainen auto vaikutti, mutta kun kilometrejä kertyi alle, niin kyllä se siitä taas lähti sujumaan ja ajaminen alkoi tuntua jälleen todella hyvälle. Kiitokset TMR:lle, että saatiin näin hyvä auto tilalle, hän jatkaa.

Viiden parhaan joukkoon ajamisen lisäksi numerolla 14 starttaavan Armisen ja kartanlukija Seppo Varmavuon tavoitteena on olla kisan nopein Subaru-kuljettaja ja tätä kautta kamppailla Subaru Challengen toisesta sijasta.

Vaikka perjantai on Uudenkaupungin ympäristössä sateinen, on lauantaiksi luvattu poutasäätä, mikä sopii riihimäkeläisten suunnitelmiin mainiosti.

- Olemme renkaiden puolesta varautuneet kaikkeen mahdolliseen ja vaikka ehkäpä sadekeli voisi sopia Subarulle paremmin kuin kuiva, niin toivomme silti kuivaa keliä. Koko kesänä emme ole ajaneet metriäkään sateella ja kun alla on uusi ja edellistä hiukan erilainen auto, on muuttuvia tekijöitä muutoinkin tarpeeksi. Tulee taivaalta mitä tahansa, niin lähdemme kuitenkin ajamaan kärkisijoista. Alla on nyt todellinen huippuauto ja onnistuneet testit, niin kyllä tässä on vahva usko omiin mahdollisuuksiin, Arminen sanoo päättäväisenä.

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa