Facebook Twitter Email Pinterest

SM Finnsco-rallin tiedote 3

19.09.2006 / SM Finnsco-rallin tiedote 3

Kovatasoinen Ralli SM-sarja lähestyy tämän kauden osalta loppuaan. Vajaan kahden viikon kuluttua ajetaan Hyvinkäällä rallin SM-kauden päättävä kilpailu, SM Finnsco-ralli. Kilpailu ajetaan edellisvuosien tapaan kaksipäiväisenä. Hyvinkään Urheiluautoilijat järjestävät jo kuudennen kerran peräkkäin finaalikilpailun. Kenties isoimmassa Hyvinkään Urheiluautoilijoiden järjestämässä rallissa, pisteitä ei jaeta "ilmaiseksi", vaan taktiikkaa kannattaa miettiä hyvän suorituksen takaamiseksi.

Tuttuun tapaan ajetaan myös illan pimetessä n. 40 erikoiskoekilometriä, joka tuo oman lisähaasteensa kilpailuun, joten varmasti kilpailijoiden välille syntyy eroja. Kun kilpailu on kaksipäiväinen niin erikoiskokeitakin kertyy mukava määrä, kaikkiaan 16 erikoiskoetta joiden yhteispituus on huikeat 206 km!!! Lauantaina ajetaan n. 131 erikoiskoekilometriä ja niistäkin sunnuntaille jää vielä reilusti yli 70 erikoiskoekilometriä, joten kilpailijat joutuvat ajamaan tosissaan loppuun asti pärjätäkseen kilpailussa. Tänäkin vuonna SM-titteleitä ratkottaessa kilpailussa jaettavat korotetut SM-pisteet voivat olla siis äärimmäisen tärkeitä.

Kilpailuun ilmoittautui yhteensä 130 kilpailijaparia, tutut SM-sarjan kärkinimet etunenässä. Tilanne sarjan kärjessä on äärimmäisen tiukka, ainoastaan A-ryhmässä taitanee SM-titteli jo kahdeksannen kerran mennä Sebastian Lindholmille. Jari-Matti Latvalan jättäessä SM Finnsco-rallin ajamatta. Jarmo Mikkosella on mahdollisuudet SM-voittoon mikäli hän voittaa SM Finnsco-rallin ja Lindholm jää vähintään kahdeksanneksi. Mitaleita ja titteleitä ei jaeta kuitenkaan ennen kuin kilpailijat on saatu sunnuntaina maaliin, reitti on vaativa ja mitä vain voi sattua, kärkikuljettajallekin.

Isossa N-ryhmässä kolmella kuljettajalla on mahdollisuus SM-titteliin; Juha Salolla, Jari Ketomaalla ja Juho Hännisellä. Tästä taitaa tulla tämän kilpailun tiukin taistokolmikko.

Pikku n-ryhmässä on samanlainen tilanne kuin isossakin N-ryhmässä, SM-tittelin voitto on kolmen kauppa; Matti Rantasen, Ville Hautamäen ja Jarno Kinnusen.

Osallistujalista on nähtävissä osoitteessa: http://kiti.akk-motorsport.fi ja www.tenab.net.

Ratamestarit ovat tänä vuonna tehneet reitistä entistäkin kompaktimman paketin. Yhdistetyt huolto- ja tankkausalueet heti reitin tuntumassa takaavat sen, että kilpailijoiden ja heidän toimiaan on helppoa seurata niin maastossa kuin huollossakin.

Kilpailukeskus Hotelli Rantasipissä
Tänä vuonna kilpailukeskus on Hotelli Rantasipissä, Hyvinkään Sveitsissä.

Ohjelma
Perjantai 29.9.on varattu nuotitukselle ja lauantaina 30.9. ensimmäinen kilpailijapari lähtee reitille klo 14.01 Hyvinkään keskustasta, Kirjastoaukiolta. Ensimmäinen kilpailijapari saapuu yötauolle Hyvinkäälle jo klo 21.15. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan Supererikoiskoe aivan kaupungin läheisyydessä Hyvinkään Vauhtipuistossa. Erikoiskoe ajetaan kahden auton yhteislähtönä, MM-rallien tyyliin.

Sunnuntaina kilpailu jatkuu klo 9.01. Voittajaa juhlitaan klo 14.30 jälkeen Hyvinkään Kirjastoaukiolla. Koko reitin pituus on noin 490 km.

Yleisökilpailu
Vielä ehtii osallistumaan yleisökilpailuun SM Finnsco-rallin nettisivuilla, jossa voi voittaa rallipaketin.

Akkreditointi
Median akkreditoinnin voi suorittaa nettisivujen kautta etukäteen 25.9.2006 mennessä

Seuraa ajankohtaisia tapahtumia netissä www.finnscoralli.fi
Tervetuloa SM Finnsco-ralliin!

Lisätietoja:
www.finnscoralli.fi

Tiedottaja:
Anne Hjelm
040 563 4934
anne.hjelm@finnscoralli.fi

Kilpailun johtaja:
Pasi Winberg
0400 810 550
pasi.winberg@finnscoralli.fi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa