Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Hänninen

28.09.2006 / Juho Hänninen

"Vain voitosta ajetaan"

Juho Hännistä selvästi hymyilyttää sanoa moottoriurheilupiireissä jo hieman kulunut fraasi, että "vain voitosta ajetaan". Kuluvalla kaudella Juho on ehtinyt ajaa Rally Rent Europen Mitsubishilla jo kaksi MM-tason N-ryhmän voittoa, mutta SM-tasolla kauden voittosaldo näyttää yhä nollaa. 25-vuotias punkaharjulainen voitti N-ryhmän Ruotsin ja Italian MM-ralleissa, mutta SM-tasolla avausvoiton hankkiminen jää häneltä Hyvinkään ympäristössä ajettavaan rallin SM-finaaliin.
- Eipä meillä ole edes muuta vaihtoehtoa. Taas kerran se voitto olisi ajettava, loppuu tässä muuten jo kisatkin kesken, Hänninen hymyilee kauden viimeisen SM-osakilpailun kynnyksellä.

- Mitään menetettävää ei ole, joten täysillä lähden heti alusta asti voittoa tavoittelemaan. Ison N-ryhmän SM-pronssi on varmuudella jo taskussa, mutta kun tämän kauden tavoitteeksi asetettiin mestaruus niin siitä lähdetään kilpailemaan. SM-hopea -tai -pronssi, sillä ei ole väliä, koska SM-kulta kiinnostaa.

Hänninen tietää, ettei ison N-ryhmän mestaruus ole enää hänen omissa käsissä. Jos Hänninen voittaa Hyvinkäällä niin mestaruus matkaa Punkaharjulle, mikäli Jari Ketomaa ei sijoitu neljän parhaan joukkoon ja Juha Salo jää lopputuloksissa kolmen parhaan ulkopuolelle.
- Luokan kärjessä Ketomaan Jarilla on uusi tilanne, kun ei ole enää pakko voittaa. Mielestäni on helpompaa ajaa täysillä ja katsoa vasta maalissa, mihin se riittää. Tätä taktiikkaa aion noudattaa myös Hyvinkäällä, Hänninen suunnittelee.

Rallikauden 2006 SM-finaalissa erikoiskoekilometrejä ajetaan poikkeuksellisen paljon, yli 200 km, joten kahden kilpailupäivän aikana voi tapahtua mitä tahansa.
- Vuosi sitten menetin mestaruuden tässä samaisessa rallissa rengasrikkoon. Myös tänä vuonna rengasrikon riski on suuri etenkin kahdesti ajettavilla erikoiskokeilla. Jos rengas puhkeaa, peli on selvä. Menetettyä aikaa ei saa enää ajamalla kiinni.

- Lauantai-iltana ajetaan pari erikoiskoetta myös pimeässä. Lisävaloilla ajaminen tuo kisaan uuden elementin, joten saas nähdä, miten se vaikuttaa erikoiskoeaikoihin. Auto on kunnossa, niin kun on aina ollut, joten painetaan kaasu pohjaan ja katsotaan, mihin se riittää, Hänninen päättää.Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa