Facebook Twitter Email Pinterest

Jarkko Miettinen

30.09.2006 / Jarkko Miettinen

Ralliautoilija Jarkko Miettisen kiivastahtinen syyskuu jatkuu viikonloppuna ralliautoilun SM-sarjan päätösosakilpailun merkeissä Hyvinkäällä. Kaksi viikkoa sitten Miettinen osallistui kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa Aasian-tyynenmeren rallimestaruussarjan osakilpailuun Indonesiassa ja viime viikonloppuna vuorossa oli Kiinan rallimestaruussarjan kilpailu.

- Rutiinitaso on nyt aika hyvä, kilometrejä on takana mukavasti, joten kilpailun alku ei Hyvinkäällä mene tuntuman hakemiseen, vaan heti alusta alkaen voidaan painaa täysillä. Toki niin täällä pitääkin tehdä, sillä tiet ovat erittäin nopeita ja sen luonteisia, etteivät erot välttämättä kasva kovin suuriksi. Kilpailusta tulee erittäin vauhdikas ja tiukka, Miettinen uskoo.

Hän starttaa kilpailuun samalla Mitsubishi Lancer evo VIII MR autolla, jolla irtosi viime vuotisen Hyvinkään SM-rallin N-ryhmän voitto.

- Tavoitteena on ehdottomasti tuon viime vuotisen voiton uusiminen. Ei kai tässä paljon muita tavoitteita voi olla. Vaikka uudemmat evo IX ovat ehkä nopeimmilla teillä hiukan parempia, niin ei tämäkään vielä museoon jouda. Kävimme torstaina testaamassa autoa ja kyllä se tuntui heti sopivan käteen, hyvä peli kaiken kaikkiaan, ei voi moittia. Kyllä me haastetaan SM-sarjan kärkikolmikko kunnon kisaan, Jarkko toteaa luottavaisena.

Jarkko Miettinen - Mikko Markkula starttaavat huomenna Hyvinkään kirjastoaukiolta kello 14.01 alkavaan kilpailuun numerolla 17. Kahden päivän aikana ajetaan 16 erikoiskoetta, joilla on mittaa 206 kilometriä.

Timo Rintakoski
040 521 2678

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa