Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

01.10.2006 /

SM-rallikauden päätöskilpailua Hyvinkäällä kaasuteltiin tänään yhdeksän erikoiskokeen verran. Isossa N-ryhmässä siirryttiin yötauolle Mitsubishi-kuljettaja Juha Salon johdolla. Kamppailu mestaruudesta jatkuu kuumana, sillä vielä tänään ei löytynyt ratkaisua kultamitalin kohtaloon.

Salon ja kartturi Mika Stenbergin kolmannen peräkkäisen N-ryhmän mestaruuden saavuttaminen vaatii voiton Hyvinkäältä. Tällä hetkellä mestaruuden syrjässä kiinni oleva, niin ikään Mitsubishi Ralliart Finlandin väreissä ajava Jari Ketomaa ei saisi Salon voittaessa sijoittua neljättä sijaa paremmin.

Lauantain yhdeksän pikataipaleen jälkeen taistelupari Salo - Ketomaa on sijoilla yksi ja kolme. Avauspäivän jälkeen kakkosena on myös mestaruusmahdollisuudet omaava Juho Hänninen.

Salo mittautti tänään pariin otteeseen ajetuista pätkistä viidesti ryhmän kärkiajan. Karkkilalaispilotti ei kuitenkaan ollut kisapäiväänsä täysin tyytyväinen.

- Ensimmäisellä lenkillä ei oikein kulkenut. Vääränlaiset rengasvalinnat haittasivat menoa. Toiseen kertaan ajettuna pätkät sujuivat viimeistä ek:ta lukuun ottamatta hyvin. Siellä junttasin kiveen muutamaan otteeseen. Vanne piti hirveää pauketta ja jouduin löysäämään. Onneksi pääsimme huoltoon, vaikka keskeytys oli lähellä, Salo huokaisi huoltopaikalla.

Viimeisellä erikoiskokeella Salo hukkasi muutaman sekunnin verran etumatkaansa. Hänninen on nyt 7,1 sekuntia perässä. Huomenna kolmannelta tilalta jatkava Ketomaa jäi jo 31,4 sekuntia.

Ralli jatkuu huomenna kello 9.39. Autokunnilla on edessään seitsemän erikoiskoetta. Matkaan startataan tämän päivän tulosjärjestyksessä.


Tiedotus:
Mari ja Mervi Salonen
GSM 040 577 8748
Fax (02) 565 748
tiedotus@saloracing.net

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Pasi Kilpeläinen 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa