Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Arminen

01.10.2006 / Teemu Arminen

Teemu Arminen lähti tavoittelemaan ralliautoilun SM-sarjan päättäneeseen SM Finnsco-ralliin Hyvinkäälle kauden parasta, eli sijoitusta kolmen parhaan joukkoon. Vauhti riihimäkeläisellä olikin kahden päivän ajan kohdallaan, mutta kolmannella erikoiskokeella hajonnut rengas pilasi hyvin alkaneen kilpailun.

- Vasen eturengas hajosi ja päätimme vaihtaa renkaan, koska erikoiskokeen maaliin oli matkaa kymmenisen kilometriä. Pahaksi onneksemme tunkki upposi hiekkaan ja näin siinä operaatiossa kului aikaa reilut kuusi ja puoli minuuttia. Suurin kiire loppui sitten siihen. Jossittelemaan on turha ryhtyä. Nyt kävi näin ja sillä selvä, Teemu kertaa pettyneenä.

Kuitenkin hän oli tyytyväinen kahden päivän aikana ajamiinsa aikoihin. Parhaimmillaan Arminen ajoi sunnuntaina erikoiskokeella 14 yleiskilpailun kolmanneksi ja N-ryhmän toiseksi nopeinta vauhtia. Maalissa Teemu Arminen oli kartturinsa Seppo Varmavuon kanssa N-ryhmän yhdeksänsiä.

- Vaikka kilpailu menikin sijoituksellisesti penkin alle, niin olen kuitenkin tyytyväinen vauhtiini. Pystyin puristamaan ajat aivan kärjen tuntumaan. Tämä antaa uskoa omaan tekemiseen, Teemu toteaa.

Teknisesti auto pelasi jälleen moitteettomasti ja oikeastaan ainoa murhe rengasrikon lisäksi oli lauantain päätöserikoiskokeella hajonnut vanne.

- Huolto teki jälleen mahtavaa työtä flunssasta huolimatta. Hyvän huoltoporukan ansiosta on saatu ajaa suhteellisen murheeton kausi, joten heille, ja kaikille muille suuri kiitos, että ovat jaksaneet olla mukana koko vuoden. Eiköhän ensi vuonna jatketa SM-sarjassa, kun on näin mukavasti vauhtiin päästy, Teemu päättää.

Ralliautoilun SM-sarjassa ison N-ryhmän pistetaulukossa Teemu Arminen sijoittui lopulta kahdeksanneksi ja Subaru Challengessa toiseksi.

Timo Rintakoski
040 521 2678


Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa